Sağlık

8 milyon kişi 1 Ocak 2020'den sonra muayene olamayacak!

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçluları ve tüm Bağkur borçluları hakkında flaş gelişme Vatan Gazetesi yazarlarından Mert Nayır tarafından gündeme getirildi. Nayır tarafından kaleme alınan yazıda 31 Aralık 2019 tarihine kadar borçlu olan vatandaş tedavisini olacağını fakat 31 aralık sonrasında yani 1 Ocak 200-20 tarhihinden itibaren borçluların tedavisinin yapılmayacağı aktarıldı.

31 ARALIK SONRASINDA MUAYENE EDİLMEYECEKLER!

Ayrıca 31 Aralık sonrasında toplam sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak kişi sayısının 8 milyonu aştığını ifade eden Nayır, “Bu rakam ülke genelinin yüzde onuna denk gelmektedir. Bu rakamın içerisinde geliri asgari ücretin üçte birinden az olup primleri devlet tarafından karşılanan kişiler de hariç tutulmuştur. ” ifadelerini kullandı.

Borçluların tedavisi olması için “Tek çare yapılandırma olacak” diyen Nayır, şu açıklamayı yaptı:
 
Çıkalım sokağa soralım. Her 10 borçlu kişiden 9’u yapılandırma çıkarılacağını düşünüyor veya bekliyor. Vatandaşın yapılandırma beklerken Hazine ve Maliye Bakanlığı yakında zamanda bu yönde bir çalışmanın olmadığını açıkladı.Ancak yeni yıl itibariyle de sağlıktan faydalanamayan en az 8 milyon kişiyi düşünürsek bir yol bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Önümüzde iki yol var; ya borçlulara yapılandırma hakkı sağlanacak, ya da vatandaş şimdiden borcunu ödemenin planlarını yapacak…