Sağlık

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar..

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve yararlı olan pek çok meyve ve sebze bulunmaktadır. Mevsim geçişlerinde, aniden soğuyan havalarda hasta olmamak ve sağlığımızı korumak için bağışıklık sistemini güçlü tutmamız gerekiyor. Bağışıklık sistemi, vücudun hastalıklara karşı korunmasını sağlayan savunma sistemi olarak ifade edilmektedir. Grip, soğuk algınlığı, nezle gibi çeşitli hastalıkların en temel sebebi bağışıklık sisteminin düşmesinden kaynaklanmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemli. İşte bağışık sistemini güçlendirmek için tüketebileceğiniz gıdalar..

BAĞIŞIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENİR?

Bağışıklık sisteminin güçlü olması için mevsiminde olan meyve ve sebzelerden tüketmek gerekiyor. Doğal yollarla bağışıklık sistemini güçlendirmek en doğru olan yoldur. Sağlıklı beslenmek, meyve ve sebzelerden tüketmek, vücudun ihtiyacı olan vitaminlerin alınmasını sağlayacaktır. Bu da sizi hastalıklardan koruyacaktır.  Bağışıklık sistemini güçlendirmek için mutlaka her gün 2 ila 2,5 litre arasında su tüketmek gerekiyor.

GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN YOĞURT VE KEFİR TÜKETİLMELİ

Güçlü bir bağışıklık sistemi için düzenli olarak kefir ve yoğurt tüketmek gerekiyor. Bağışık sistemi için çok önemli olan bu besinler, hastalık oluşumunun önlenmesi açısından da oldukça önemli. Yoğurt ve kefirin içerisinde olan probiyotikler bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar..

NARENCİYE ÜRÜNLERİNİ TÜKETİN

C vitamini açısından zengin olan mandalina, portakal, greyfurt ve limon gibi besinlerin sıkılarak değil de yiyerek tüketilmesi gerekiyor. Özellikle sabah kalkıldığında bu besinleri tüketmek grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı, doğal bir koruyucu mekanizma oluşturmaktadır.

HAFTADA EN AZ 2 GÜN TÜKETİN

Güçlü bir bağışıklık sistemi için haftada en az 2 gün Omega 3 alınması gerekiyor. Omega 3 açısından zengin olan balık, aynı zamanda çerisinde A ve B grubu vitaminler barındırmaktadır.

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar..

KURU YEMİŞ TÜKETİN

Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmek için düzenli olarak kuru yemiş tüketilmesi gerekiyor. Özellikle içerisinde E vitamini, omega 3, magnezyum ve çinko gibi değerli vitaminleri barındıran kuruyemişlerin bir avuç tüketilmesi sağlık açısından çok önemli.