Sağlık

Bilim adamları duyurdu! Koronavirüsü en çok yayan şarkı belli oldu!

İsveçli bilim adamlarının yapmış olduğu araştırma sonucunda, koronavirüsü en çok yayan şarkı “Happy Birthday” olarak belirtildi. Bu şarkı söylenirken, kullanılan “B” ve “P” harfleri salgının (damlacık) yayılmasına yardımcı oluyor.

İYİKİ DOĞDUN ŞARKISI

Bilim adamlarının yapmış olduğu açıklamaya göre salgının yayılmasında en çok yardımcı olan şarkı Happy Birthday (İyi ki doğdun) olarak belirtildi. Bu şarkıların söylenmesi, diğer şarkılara kıyasla daha fazla damlacık yayılmasına sebep oluyor.

B VE P HARFİ

Yapılan araştırmanın devamında, şarkı içinde kullanılan B ve P harfleri, ağızdan damlacıkların çıkmasına yardımcı oluyor. Yüksek hızlı kameraların kullanıldığı bu araştırmada, daha fazla parçacık yayılımına neden oluyor. Başta B ve P harfi olmak üzere çeşitli ünsüz harf içeren şarkılar, tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Bilim adamları duyurdu! Koronavirüsü en çok yayan şarkı belli oldu!

BÜYÜK YAYICILAR OLARAK ÖNE ÇIKIYOR

Konuyla ilgili ekip çalışmasında bulunan Malin Alsved, yapmış olduğu açıklamasında, “Özellikle ünsüzlerin söylenmesi çok büyük damlacıklar açığa çıkarıyor ve ‘B’ ve ‘P’ harfleri en büyük aerosol yayıcılar olarak öne çıkıyor” dedi.