Sağlık

Bill Gates'ten Korona Salgınına Karşı Ciddi Uyarılar Geldi.

Bill Gates, COVID-19 salgını “kabus senaryosu” oyor. Herhangi bir yerde izolasyon, larak adlandırıyor, ancak hükümetin kimi ve nasıl test edeceği konusunda daha akıllı davranması durumunda, modellemenin öngördüğü 240.000’den daha az Amerika’lının öleceğini söylüyor. Microsoft’un kurucusu Bill Gates, beş yıl önce bir TED konuşmasında “füzelerin değil mikropların” dünyadaki milyonlarca insanı öldürme olasılığının daha yüksek olacağını öngörmüştü. Gates, şu anda ise ülke çapında karantinanın, yurt içi seyahatlerinin sınırlandırılmasının ve daha fazla hedefe yönelik testlerin uygulanmasının hastanelerin baş edilemeyecek bir biçimde dolup taşmasını engelleyeceğini söylüyor. 

Bill Gates, ülkelerin ve hükümetlerin Corona virüs, yani COVID-19 salgını karşısında neler yapması gerektiğinden, sokağa çıkma yasağına gerçekten gerek olup olmadığına kadar pek çok konuda da fikirlerini paylaştı. Dünya’yı yıllar önce bu konuda uyardığını hatırlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Washington Post’taki bir yazı ile, ABD ve diğer ülkelerin koronavirüse karşı mücadeleyi nasıl daha iyi gerçekleştirebileceğine dair önerilerini sıraladı.

“Ülke liderlerinin net olması gerekiyor. Herhangi bir yerde izolasyon her yerde izolasyon anlamına geliyor.” açıklamasını yapan Gates, “Amerika genelinde vaka sayıları azalmaya başlayana kadar – ki bu 10 hafta ya da daha uzun sürebilir- kimse normal çalışmasına devam edemez veya izolasyon konusunda rahat davranamaz. Bu noktada herhangi bir şüphe, sadece ekonomik ağrıları uzatacak, virüsün geri dönme ihtimalini artıracak ve daha fazla ölüme sebep olacaktır.” 

Bill Gates ayrıca coronavirüs testlerine odaklanıyor. ABD üzerinden konuşsa da, tüm hükümetlerin insanları test etmek için çabalarını artırmaları gerektiğini ve öncelikle sağlık çalışanları ve ilk yardım ekiplerini test etmesi gerektiğini söylüyor, şu anda ABD’deki testlerin yeterince organize olmadığını söylüyor. 

Gates vakfı, Ocak ayında salgın başladığında Coronavirüs salgını ile küresel mücadeleye destek için 10 milyar dolar yardım yapmıştı, Şubat ayında ise bu miktarı, 100 milyon dolar olarak arttırmıştı.