Sağlık

Cilt lekelerini ortadan kaldıran doğal yöntemler

Çeşitli sebeplerden dolayı yüzünüzde leke meydana gelmiş olabilir. Özellikle ergenlik döneminde meydana gelen sivilcelerden dolayı birçok kişide sivilce izi kalmaktadır. Yine gebelik döneminde de yüzde leke meydana gelmesi oldukça sık görülen bir diğer durumdur. Herkesin cilt yapısı ve hassas olduğu konular farklı olduğu için leke meydana gelmesine neden olan sebepler de kişiden kişiye göre farklılık gösterebilmektedir.

Özellikle yaz mevsiminde sıklıkla herkeste görülen bir diğer leke durumu da güneş lekeleridir. Güneş lekelerinin meydana gelmemsi için ise önleminizi önceden almanız yani güneş kremi ile korumanız gerekmektedir. Gebelik sırasında oluşan kahverengi lekeler hamile annenin ilaç kullanamaması nedeni ile hamile iken tedavi edilememektedir. Güneşten sakınmak ve doktorunuzun tavsiye ettiği güneş kremini kullanmak doğum lekesinin oluşumunu engelleyecektir.


Güneşli saatlerde teninizin güneşle temas etmemesine dikkat edin. Doğum lekesini geçirmek için lekeye neler sürülmelidir? 

Limon suyu bunun için bir numaralı ilaç cildinizin ufak bir bölgesinde alerjiniz oluş olmadığını test ederek doğum lekesi oluşan bölgelerinize limon suyu sürüp bekleterek yüzünüzü yıkayınız. Bir kaç denemeden sonra lekenin açılmaya başladığını göreceksiniz.

Gerek güneş ışınları, gerek bir rahatsızlık, gerek hamilelik, gerekse yaş ilerlemesinden dolayı ciltte kahverengi lekeler oluşur. Oluşan kahverengi lekeler moral bozar, canımızı sıkar. 

Tedavi sonrası mutlaka güneşten kaçınmak gereklidir, çünkü tekrar kendilerini yenileyebilirler. İçinde A, E ve C vitamini olan ve antioksidan kremlerin yanı sıra, B3 ve koenzimQ10 güneş lekelerinde etkilidir. Kimyasal peeling yönteminde, derinin soyulma işlemi yapılmaktadır. Bir hekim kontrolünde yapılması gereklidir, çünkü hasar verebilir. Deriye uygulanan kimyasal solüsyonlar, üst tabakayı soyarak, alt tabakada tekrar kolajen yapılanması sağlamaktadır. Kahverengi ve kırmızı lekelerde etkilidir. Cilt lekelerini ortadan kaldıran yöntem:
 
Cilt lekelerine karbonat maskesi:

Gerekli Malzemeler:

– 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
– 1 tatlı kaşığı mısır unu
– 1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı: Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp bilhassa çil lekeleri olan bölgelere sürüyoruz ve hassas ciltli kişilerde 5 dk, normal ciltli hanımlarda 25 dk kadar bekletiyoruz. Daha sonra ılık su ile yüzü durulayıp maskeyi kaldırıyoruz.

Kamupersoneli.net |Ankara