Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı açıklaması! Aşının çıkacağı tarih!

Tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkilemeye devam eden koronavirüs salgınında ölüm ve vaka sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Dünyayı ters düz eden ölümcül salgında etkili bir aşının ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. Beklenen açıklama DSÖ Sözcüsü tarafından yapıldı.

28 EYLÜL İTİBARIYLA

DSÖ Sözcüsü Chaib, yapmış olduğu açıklamasında 28 Eylül tarihi itibarıyla 191 aşı adayının listelendiğini belirterek, 151’inin klinik öncesi geliştirme aşamasında olduğunu ifade etti.

FAZ 3 SONUÇLARINDAN SONRA CEVABI BELLİ OLACAK

Chaib, açıklamasında, “Ancak, adaylardan hangisinin gerçekten güvenli ve etkili olacağını henüz bilmiyoruz. Faz 3 sonuçlarından sonra bunun cevabını bulabileceğiz” ifadesini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı açıklaması! Aşının çıkacağı tarih!

AŞININ ÇIKIŞ TARİHİ

Buna göre aşının en erken 2021 yılının ortalarına doğru hazır olabileceğini ifade eden DSÖ Sözcüsü, şu ifadeyi kaydetti:

“İlk dozlar, 2021’in ortalarında kullanıma hazır olabilir. Başlangıçta sınırlı miktarda aşı tedariki olacak ve bu dozların tüm ülkelerde öncelikle en yüksek enfeksiyon riskine sahip gruplara verilmesi çok önemli olacak. Güvenli ve etkili bir aşıya hala aylarca uzaktayız ve aşı dozlarının üretilmesi ve dağıtılması zaman alacak. Bulaşma zincirlerini kırmak ve salgını kontrol etmek için şu anda mevcut halk sağlığı önlemlerine devam etmeliyiz ve elimizdeki araçları kullanmalıyız”

Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı açıklaması! Aşının çıkacağı tarih!

YAŞLILARDA DAHA İYİ, PERFORMANS

Aşının yaşlılarda daha iyi performans göstereceğini belirten Chaib, “Üretilecek Kovid-19 aşılarının gençlere kıyasla yaşlılarda daha iyi performans göstermesini beklediklerinin” altını çizerek, yaşlılarda koronavirüs aşısının daha iyi sonuç göstereceğinin altını çizdi.