Sağlık

El dezenfektanlarındaki tehlike! Buna çok dikkat edin!

Koronavirüs salgını sebebiyle el dezenfektanları çok sık kullanılıyor. Bununla birlikte berberler başta olmak üzere restoran gibi toplu alanlarda kullanımı zorunlu hale geldi. Konu ile ilgili kritik uyarılarda bulunan Eczacı Fatih Erhan Çakmaklı, “Cildi aşırı hassas olan vatandaşlarımız var. Kişi eline sıktığı dezenfektanın içeriğini görmeli” dedi.

El dezenfektanlarındaki tehlike! Buna çok dikkat edin!

DEZENFEKTANLARIN GERÇEKTEN GÜVENİLİR OLMASI LAZIM

Vatandaşlar tarafından kullanılan dezenfektanların gerçekten güvenilir olması gerektiğinin altını çizen Çakmaklı, şu ifadeyi kaydetti:

Kuaför ve restoranlarda çok fazla kullanılıyor. İçeriğinin vatandaş tarafından görülmesi lazım. Toplu alınıp küçük şişelere koyuluyor, vatandaş haklı olarak eline sıktığı şeyi bilmeli. Bunlar egzamaya sebep olabilir. Cildi aşırı hassas olanlar var. Onların cildinde tahrişe sebep olabilir. Kokladığımızda bazen zehir gibi kokuyor, bazıları hiç kokmuyor. Belki sadece çeşme suyu var. Vatandaş şüpheli bir noktaya dokunduğu zaman kendini dezenfektan sıkarak, koruma altına alıyor. Dezenfektana güveniyor, dezenfektanların gerçekten güvenilir olması lazım”

El dezenfektanlarındaki tehlike! Buna çok dikkat edin!

İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİMİZ OLMADIĞI İÇİN

Erkek kuaförü olarak çalışan Burkay Batur ise, “Dükkanımızda müşteri girdikten sonra müşterimize ve kendi ellerimize dezenfektan sıkıyoruz ama içeriği hakkında bir bilgimiz olmadığı için dikkat etmiyoruz. Dezenfektan olduğu için kullanıyoruz” dedi.