Sağlık

İngiliz bilim adamlarından aşı açıklaması! Herkes aşı olamaz!

İngilizce Kraliyet Derneği’nin bilim adamları, beklenen koronavirüs aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Piyasaya sürülecek aşının uygulamaya konulmasının en az 1 yıl süreceği belirilirken, salgın için konulan kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesinin gerekebileceği ifade edildi.

AŞI GELİŞTİRME TARİHİ BAŞARISIZLIKLARLA DOLU

Bilim adamları, önümüzdeki yıl insanların toplu olarak aşılanabileceği konusunda iyimser düşünüyor. Ancak “Bir aşı, salgını sona erdirme potansiyelinden dolayı büyük umut verir” ifadesini kullanan Imperial College London Ulusal Kalp ve Akciğer Enstitüsü’nden Dr. Fiona Culley, “Aşı geliştirme tarihinin başarısızlıklarla dolu olduğunu” bir kere daha hatırlattı.

İngiliz bilim adamlarından aşı açıklaması! Herkes aşı olamaz!

AŞININ HAZIR OLMASI, HERKESİN BİR AY İÇİNDE AŞI OLACAĞI ANLAMINA GELMEZ

Imperial College London Kimya Mühendisliği bölümü başkanı Prof. Nilay Shah,aşının hazır olması, herkesin bir ay içinde aşı olabileceği anlamına gelmeyeceğini hatırlatarak, sürecin altı aydan bir yıla kadar devam edebileceği belirtildi.

İngiliz bilim adamlarından aşı açıklaması! Herkes aşı olamaz!

AŞI PASAPORTU TARTIŞMASI

Aşı pasaportu ile ilgili tartışmaların devam ettiğini söyleyen, Bath Üniversitesi’nden Dr. Andrew Preston, “Aşı olmayı reddeden insanları kendi başlarına mı bırakacağız? Yoksa okula giden çocuklara zorunlu aşı mı yaptıracağız? Bir sürü zor soru var” diyerek, tartışmanın devam ettiğini söyledi.