Sağlık

İstanbul Tıp Fakültesi Osman Erk Türkiye’de herkesin Koronavirüs testi yaptırması gerektiğini açıkladı!

İstanbul Tıp Fakültesi Osman Erk Habertürk ekranlarında canlı yayında yaptığı açıklamalarda, Türkiye’de Koronavirüs testleri ile ilgili bilgiler verdi. Korona testlerinin önemine dikkat çeken Osman Erk, Türkiye’de sadece toplam olarak 10 bin kişide test yapıldığını söyledi. Türkiye’de yapılan testlerin çok az olmasından yakınan Erk, Koronavirüs testlerinin sadece yüksek ateş, boğaz ağrısı ve solunum yetersizliği olan kişiler ile yurt dışından gelen kişilere yapıldığını hatırlattı.

Diğer ülkelerde, herkesin Korona testi uygulamasına tabi olduğunu belirten Erk, Dünya Sağlık Örgütünün test yapılmasının önemine dair yaptığı açıklamaları referans göstererek hükümete seslendi ve Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce Türkiye’de herkese test yapılmasını önerdi.

Erk, ayrıca Türkiye’de sağlık çalışanlarına yeterli sayıda koruyucu elbiselerin dağıtılmadığını dile getirdi. Yapılan açıklamada, Türk Tabipler Derneği Başkanın da yaptığı açıklamalarına da değinildi.

Boston College Harvard Tıp Fakültesi üyesi Dr. Emrah Altındis, Türk Tabipler Derneği Başkanının, sağlık çalışanlarına yeterli desteğin verilmediğini söylediğini iddia etti. Altındis, Sağlık çalışanlarının büyük bir risk altında olduğunu ve Sağlık Bakanlığının Koronavirüs ile yaptığı mücadelede şeffaf olması gerektiğini söyledi.

KAÇ KİŞİYE TEST YAPILDI?

Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgınıyla ilgili hastanelerde alınan önlemleri artırdı. Bunun yanında bakanlıktan edinilen bilgiye göre, bugün sabah saatlerine kadar Türkiye’de 8 bin 2 kişiye korona testi yapıldı.