Sağlık

Kanser Tedavisine İlişkin Bir Açıklamada Sağlık Bakanı Demircan'dan Geldi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye büyük Millet Meclisi’ne kayıt yaptırma işlemlerinin ardından basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. 

Bu kapsamda kendisine sorulan sorulara yanıt veren Bakan Ahmet Demircan, kanser hastalarının ücretsiz tedavi edilmelerine dair açıklamalarda bulundu. 

KANSER HASTALARININ TEDAVİSİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan milletvekilliği kaydını yaptırırken yapmış olduğu açıklamalarında kanser hastalığının tedavisinin detaylarına dair bazı bilgiler verdi. Kanser hastalarının artık cerrahi tedaviler için ücret ödemeyeceğini bilidiren Sağlık Bakanı Demircan şu ifadeleri kullandı. “SGK ile sözleşme yapan tüm özel hastaneleri kapsıyor. Kanser hastalarımız bundan sonra cerrahi tedavilerle ilgili bir ödeme yapmayacaklar. Zaten kamuda da ödeme yapmıyorlar. İlaçlar zaten bugüne kadar ücretsiz devam edecek. Kanser hastalarımızın tedavisi ücretsiz olacak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu gün içerisinde konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında kanser cerrahisi için ayrılan bütçenin artırıldığını ve artık hastalardan ücret alınmayacağını söylemişti. Hem kanser hem de diğer tüm hastalıkların tedavisine ve önlenmesine ilişkin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyileştirmelerin süreceğini ifade eden Bakan Sarıeroğlu bu konuda yürütülen çalışmaların devam edeceğini de açıklamıştı.

Kamupersoneli.net – ANKARA