Sağlık

Kışın Nasıl Beslenmeliyiz? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kış aylarının gelmesiyle hastalıklar, halsizlikler de ortaya çıkmaya başlıyor. Mevsimlerin değişmesiyle görülen bu durumlara engel olmak, sağlıklı ve düzenli beslenerek vücut direncini artırmaktan geçmektedir. Ayrıca mutluluk hormanlarını harekete geçiren besinler tüketmek sağlığımız üzerinde olumlu etkilere sebep oluyor.

Bağışıklık sistemini koruyan ceviz, badem ve keten tohumu gibi kuruyemişleri yeterli miktarda tüketmek sizi mevsimsel hastalıklar olan grip ve nezleden de koruyor.

Kışın vücut direncini artıran ve hastalıklara meydan okumak için C vitamini ihtiyacını karşılayan taze meyve sularından içmek oldukça faydalıdır. Taze sıkılmış mandalina, portakal, greyfurt gibi meyvelerin suları içilmelidir. Meyvelerin sıkıldıktan hemen sonra içilmesi, içerisindeki vitaminin kaybolmasını önlemektedir.

Hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte metabolizmamız otomatik olarak yağlı ve şekerli besinlere yönelmektedir. Bu durumla beraber vücut kilo almaya daha meyilli duruma gelmektedir. Bunu önlemek için epekli pirinç, kepekli makarna ve kepekli ekmek türleri daha kaliteli beslenme alışkanlıkları geliştirmeye yardımcı olur.

Kışın bol bol sebze tüketmeli ıspanak, pırasa, kereviz ve lahana gibi çeşitlere sofralarda yer verilmelidir. Bu sebzeleri tüketmek daha iyi bir sindirim sistemine sahip olma olmanıza yardım etmektedir.

Kahvaltı, özellikle kış aylarında çok önemli bir öğündür. Her gün düzenli kahvaltı yaparak daha dinç ve sağlıkla bir vücuda sahip olabilirsiniz.Kahvaltıda protein ve lif zengini yiyecekler metabolizma hızını artırıyor.

Soğuk algınlığına karşı etkili olan bir vitamin türü de E vitaminidir. E vitamini içeren kurubaklagiller ve yeşil yapraklı sebzelere sofranızda yer açın. Böylelikle hastalık ve virüslerden kurtulmuş olursunuz.

Kış mevsiminde havuç, brokoli, maydanoz, kabak ve elma tüketilmelidir. Sebze ve meyveleri posası ile birlikte tüketmek bağırsak faaliyetlerini artırarak daha kolay bir sindirim sağlamaktadır.

Vücut ısısının dengede kalmasını sağlamak için de bol bol su tüketilmelidir.

Kamupersoneli.net