Sağlık

Koronavirüs ilacı Favipiravir hakkında Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik açıklama!

Dünya genelinde corona virüs ile mücadelede en fazla kullanılan ilaç olan Favipiravir ile ilgili açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bugüne kadar Türkiye’de de Favipiravir’leri kullanıldığını belirtti.

CORONA VİRÜS İLE MÜCADELEDE KULLANILAN FAVİPİRAVİR İLACI 

Ayrıca Ceyhan açıklamasında,”Ham maddeyi Türkiye’de sıfırdan üretmek için bir çalışma yaptılar. Onun sonucunda başarılı oldular. Aslında yeni bir ilaç değil. Koronavirüsten önce gripte de kullanılıyordu. Türkiye’de ham maddesinin üretilmesi hem maddi açıdan fayda sağlayacaktır hem de ilaca erişim açısından. Yurt dışına da ciddi bir pazar oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

Koronavirüs ilacı Favipiravir hakkında Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik açıklama!

ÇOK ETKİLİ İLAÇLAR BULUNANA KADAR FAVİPİRAVİR KULLANILACAK

En çok ümit bağlanan ilacın  Favipiravir olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ceyhan, “Bütün bunların içerisinde Favipiravir, kabul gören. Yan etkisinin az olması, fiyatının uygun olması ve deneyimin çok olması nedeniyle en çok ümit bağlanan ilaç bu. Favipiravir’in ‘çok yüksek bir etkisi var mıdır’ derseniz yok, henüz öyle bir şey gösterilmedi. Çok etkili ilaçlar bulunana kadar bunları kullanmak durumundayız” ifadelerini kullandı.