Sağlık

Koronavirüs mutasyona mı uğradı?

Konuyla ilgili çalışma Arizona State Üniversitesi Biodesign Enstitüsünden Dr. Efren Lim ve ekibi tarafından yapıldı. Çalışmaların sonuçları, “Journal of Virology” dergisinde yayımlandı. Koronavirüsün nasıl yayıldığını, adapte olduğunu ve mutasyona uğradığını öğrenmek için “yeni nesil dizileme” isimli bir teknoloji kullanıldı.

382 NUMUNE İNCELENDİ

Arizona’da yapılan çalışmada, 382 koronavirüs hastasının burnundan numune alındı. Virüsün genomunun önemli bir parçasının eksildiğini ve genetik alfabesindeki 81 harfin de tamamen ortadan kalktığı fark edildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Lim, “Bu mutasyonun ilginç olmasının nedeni, 2003 yılında ortaya çıkan SARS salgınında da virüsün genomunun büyük bir kısmının silinmesi” değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs mutasyona mı uğradı?

KORONAVİRÜS ZAYIFLIYOR OLABİLİR

Uzmanlar, SARS salgınının ortasında çıkan ve geç evrelerinde mutasyona uğrayan virüsün etkisinin kaybettiğini belirtti. Aynı durum yeni tip koronavirüs salgınında da rastlanıldı. Ancak virüsün zayıflayıp, zayıflamadığını söylemek için henüz çok erken olduğu ifade edildi.