Sağlık

Koronavirüste kötü haber geldi! Aşı o kişilerde işe yaramayacak!

Tıp dünyasında yapılan araştırmaya göre obez kişilerin sağlıklı kişilere karşı koronavirüs sebebiyle ölme oranları yüzde 48 daha fazla. Aynı araştırmanın devamında ise, bu kişilerin yoğun bakıma yatma olasılığının yüzde 74 daha çok olduğu ifade edildi.

AŞIRI KİLOLU KİŞİLERDE AŞI İŞE YARAMAYACAK

Vücut ağırlığı sebebiyle, ventilatörlerin çalışmadığı ifade edilirken, aşırı kilolu kişilerin yoğun bakımda tedavi edilmelerinin zor olduğunun altı çizildi. Dünya Bankası tarafından görevlendirilen araştırmacıların aşının işe yarayıp yaramadığını gösteren hiçbir şeyin olmadığının altını çizdi.

Koronavirüste kötü haber geldi! Aşı o kişilerde işe yaramayacak!

DAHA AZ KORUYUCU BAĞIŞIKLIK

Çalışmayla ilgili sonuçları kaleme alan Prof. Melinde Beck, daha az koruyucu bir aşının bir miktar bağışıklık sunacağını ifade ederek, şu açıklamayı kaydetti:

“Aşının obezite hastalarında etkisiz olacağını söylemiyoruz, ancak obezite, aşı testleri için dikkate alınması gereken bir değiştirici faktör olarak düşünülmelidir. Daha az koruyucu bir aşı bile yine de bir miktar bağışıklık sunacaktır”

Prof Beck, aşı ile ilgili çalışma yapan meslektaşlarının deneyde kullanılan kişilerin obez olup olmadığını düşünmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Koronavirüste kötü haber geldi! Aşı o kişilerde işe yaramayacak!