Sağlık

Öksürük nasıl geçer? Evde öksürük tedavi yolları

 Havalarda meydana gelen sıcak soğuk arasındaki fark nedeni ile birlikte hastalıklar da yavaş yavaş meydana çıkmaya başladır. Sizler de soğuk algınlığına bağlı olarak öksürük ile uğraşıyorsanız sizlere önereceğimiz püf noktalar ile evde yapacağınız küçük uygulamalar ile öksürüğünüzü geçirebilirsiniz.

Öksürüğü geçirmek için bilinen en iyi bitkisel yöntemlerden birisi de turp kürüdür. Turp öksürüğü geçirme konusunda oldukça etkili bir işlemdir. Öncelikli olarak taze olarak alacağınız bir adet turpu rendeleyerek suyunu muhafaza ediniz. Daha sonra da elde ettiğiniz turp rendesinin içine yeterli miktarda bal da karıştırınız. Elde ettiğiniz karışımı temiz bir tülbendin içinden geçirerek süzdürünüz. Bu kürün etkili olması için ise turp ve balın birbiri ile iyice karışması gerekmektedir. Bunun için de tülbendin içinde bu karışımın iyice dinlenmesi gerekmektedir. Asmış olduğunuz tülbendin altına bir kâse koyarak suyunun ve balın damlamamasını sağlayabilirsiniz. Sadece 1 gece kadar bu karışımın dinlenmesi yeterli olacaktır. Ertesi gün ise elde ettiğiniz kürü öksürüğü gidermek için kullanabilirsiniz. 

 
GEÇMEYEN ŞİDDETLİ ÖKSÜRÜK VARSA

Eğer öksürüğünüz şiddetli ise daha etkili yöntemleri de tercih edebilirsiniz. Bu yöntemlerin başında da 1 litre suyun içine ince bir şekilde dilimlenmiş 1 adet elmayı kabukları ile birlikte atabilirsiniz. Daha sonra bu karışımı haşlayarak bitki çayı olarak tüketebilirsiniz.

Evde öksürüğünüz geçirmeden önce uzman bir doktora görünerek daha sağlıklı ve etkili bir şekilde iyileşebilirsiniz. İlaçların yanında bitkisel yöntemleri de denemek isteyenler için öksürüğü giderme yolları arasında yine oldukça bilinen bir diğer yöntem de zencefil kürüdür. Zencefil kürü ile hızlı bir şekilde öksürüğünüzden kurtulabilirsiniz. Bu kürü hazırlamak için ise tek yapmanız gereken şey 2-3 parmak ucu miktarı kadar zencefili bir tutam ıhlamur, 1 çay kaşığı şahtere bir su bardağı suyun içine atılarak kaynatılır. Sadece 5 dakika kadar kaynattıktan sonra sadece 5 dakika kadar demletmeniz yeterli olacaktır. Bu kürü tüketirken dikkat etmeniz gereken bir önemli nokta da bu kürü içerken oldukça fazla şeker ile birlikte tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Bunun için de olabildiğince az şeker ile zencefil kürünü tüketerek öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Doktora sık sık gidemiyorum mesafe var bende araştırıyorum sayfanızı çok beğendim. Deneyeceğim.