Sağlık

Önce kırmızı soğan şimdi de şeftalilerde Salmonella virüsü!

Kanada’da son bir haftadır Salmonella salgını ile mücadele ediyor. Hızlı artan salgının sebebi araştırılırken, salgının kırmızı soğandan kaynaklı olduğu tespit edilmişti. Ülkedeki marketler ve restoranlardan toplatılan kırmızı soğanlar, 379 kişi hastalanmasına sebep olmuştu.

ŞEFTALİLERDE VİRÜS

Şimdi de şeftalilerde virüs olduğu endişesi gündemde. Uzmanlar ABD’den ithal edilen şeftalilerle ilgili incelemelerine devam ediyor. Denetleme Kurulu ise, halk sürekli olarak uyarı yaparak ABD menşeili şeftali almamaları konusunda sürekli bilgilendiriyor. Kanada hükümeti, şeftali sevkiyatı yapan ABD’li firmaya, ürünlerini toplaması konusunda çağrı yaptı.

ÇÜRÜK GÖZÜKMÜYOR

Salmonella bulaştığı besini çürütmüyor. Konuyla ilgili sağlık kurumu yapmış olduğu açıklamasında, Kanadalı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hazırlanan raporda Prima Sweet Value Wawona, Sweet 2 Eat, Sweet O, Wawona, Wegmans ve Extraffresh de dahil olmak üzere 11 markalı ürünleri listeledi.

Önce kırmızı soğan şimdi de şeftalilerde Salmonella virüsü!

KIRMIZI SOĞAN KONUSUNDA UYARILAR YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda kırmızı soğandan dolayı sorun yaşayan Kanadalılar, Salmonella virüsüyle uğramışmıştı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, kırmızı soğanlarla birlikte aynı ortamda bulunan beyaz, sarı ve tatlı soğanların da toplatılacağı konusunda bilgilendirme yapmıştı.

Ağırlıkları ortalama 5 ila 50 kilo arasında olan ürünler Kanada’ya gönderilmiş, ambalajlarının 1 Mayıs’tan itibaren sevk edildikleri belirlenmişti.

Önce kırmızı soğan şimdi de şeftalilerde Salmonella virüsü!

SALMONELLA NEDİR?

Salmonellanın son dönemde adının fazla duyulması, Salmonella nedir? sorusunu gündeme getirdi. Ölümcül bakteriyel hastalık olarak da tanımlanan bu rahatsızlık, ishal, ateşlenme, karın ağrısı gibi çeşitli semptomlar gösteriyor. 6 saat ila 6 gün arasında ortaya çıkan bu salgında tedavi süresi 4 haftaya kadar uzayabiliyor.