Sağlık

Sağlık Bakanlığı 917 İlacın Fiyatını Düşürdü

Sağlık Bakanlığı ilaç fiyatlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

2017 yılında yapılan 917 ilacın fiyatında düşüş, 945 ürünün fiyatında ise artış yapıldı. Söz konusu bu değişiklikler 19 Aralık 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.

917 İlacın Fiyatı Düştü

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na ilaç fiyatlarındaki artış veya azalma ile ilgili olarak tedarik sıkıntısının ulaşmadığı belirtilen Sağlık Bakanlığı, 917 ilacın fiyatında düşüş, 945 ürünün fiyatında artış yapıldığını ve bu fiyatların 19 Aralık 2017 tarihinden itibaren geçerli olacağını belirtti.

Yılda 1 Kez Değişecek

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada zam geleceği için ilaçların piyasada bulunamadığı iddialarının gündemde yer almasından kaynaklı açıklamada bulunulmasına karar verildiği belirtildi.
Kaynak fiyat değişikliklerine bağlı ilaç fiyatlarında yaşanan düşüş veya artışın, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğ’de yapılan değişiklikle, yılda ikiden bire düşürüldüğü belirtildi.

19 Aralıkta Geçerli Olacak

Sağlık Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında; “2017 yılında bu kapsamda 917 ilacın fiyatında düşüş, 945 ürünün fiyatında artış yapılmıştır. Bu değişiklikler 19 Aralık 2017 tarihinde geçerli olacaktır. Kur değişimine bağlı olarak ilaç stoku yapılmasının önlenmesi amacıyla Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz eczane ve ecza depolarını denetlemektedir. İlaç Takip Sistemi üzerinden eczane ve ecza depolarının ilaç stoklarının takibi yapılmaktadır. Tespit edilen eczane ve depolar hakkında kurumumuz tarafından yasal işlem yapılmaktadır.

Şu ana kadar kurumumuza ilaç fiyatlarındaki artış veya azalma ile ilgili tedarik sıkıntısı ulaşmamıştır. Bununla birlikte hastalarımızın şikayetleri doğrultusunda tedarik sorunu olması halinde gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmakta ve tedarik sorunları çözümlenmektedir. Ayrıca hastalarımızın ilaca erişiminde hayati önem arz eden stokçuluğun önlenmesi amacıyla uyarı yazısı Türk Eczacıları Birliği, eczacı odaları ve ilgili derneklere gönderilecektir” sözlerine yer verildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA