Sağlık

Sağlık Bakanlığı corona virüslü annelere tavsiyede bulundu!

Türkiye’de corona virüsüne karşı Sağlık Bakanlığı tarafından bilgilendirme kılavuzları hazırlandı. Bu kapsamda hazırlanan ‘Çocuk Hasta Yönetimi ve Tedavi Rehberi’ne güncelleme yapılarak anne sütü bölümü eklendi. Rehberde annenin Covid-19 tespitli olsa bile bebeğini emzirmesi gerektiği ifade edildi.

Bebek için en iyi besin kaynağının anne sütü olduğu belirtilen rehberde, “Anne sütündeki ana risk, anne ile yakın temas ve enfeksiyon riskidir. DSÖ, Kovid-19 şüphesi olan veya tanı alan annelerin emzirmeye başlaması veya devam etmesi için teşvik edilmesini öneriyor. Anneler, emzirmenin faydalarının, olası bulaşma risklerinden önemli ölçüde daha ağır bastığı konusunda mutlaka bilgilendirilmeli” açıklaması yapıldı.

Yeni doğan bebekte corona virüsü belirtileri:

Klinik bulgular, özellikle prematüre bebeklerde spesifik değildir. Bu nedenle vital bulgular, solunum ve gastrointestinal semptomları yakından izlemek gerekir.

Isı düzensizliği: Enfekte olmuş bir bebeğin sıcaklığı düşük, yüksek veya normal olabilir.

Solunum ve kardiyovasküler semptomlar: Bu semptomlar takipne, burun kanadı solunumu, solunum çabası, apne, öksürük veya taşikardiyi içerebilir.

Diğer bulgular: diğer bulgular beslenmede azalma, letarji, kusma, ishal ve ÇOCUK HASTA YÖNETİMİ VE TEDAVİ 19 abdominal distansiyonu içerebilir.