Sağlık

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Artık yasaklandı!

Ankara’da banka memuru olarak görev yapan F.Ü Sağlık BAkanlığı Letişim MErkezi (SABİM)’ ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e dilekçe ile başvurdu. F.Ü. sağlık çalışanlarının iş kıyafetiyle toplu taşımaya bindiğini belirterek, rahatsızlığını ifade etti.

RİCA EDİYORUM

F.Ü. konuyla ilgili 14 Ağustos 2020 tarihinde yazmış olduğu dilekçesinde rahatsızlığını şu şekilde dile getirdi:

“Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın hastanede çalışırken giymiş olduğu kıyafetleri dışarıda metro, otobüs, alışveriş ve bankalara giderken de giyindiklerini görüyorum. Covid ile savaşırken sağlık çalışanlarının üniformalarıyla hastane dışında dolaşması beni ve tahmin ediyorum ki birçok vatandaşı rahatsız etmektedir. Gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ediyorum”

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Artık yasaklandı!

BAKANLIKTAN YAZI GÖNDERİLDİ

Konu üzerine Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı F.Ü’nn dilekçesine ilişkin, tüm sağlık çalışanlarına uyarı yazısı gönderildi. Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Ramazan Kocaaslan’ın imzanın bulunduğu yazıda şu ifadeler kaydedildi:

“F.Ü.’nün dilekçesinde ve müdürlüğümüze SABİM-CİMER üzerinden yapılan başvurularda sağlık çalışanlarının sağlık tesisleri dışında kamuya açık alanlarda forma ile dolaştıklarından bahis olunmaktadır. Bilimsel Danışma Kurulu’nun 24.07.2020 tarihli ‘Covid-19 Pandemisinde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi’nin ‘Genel Önlemler’ başlığı altında ‘Sağlık çalışanlarının iş kıyafetleri-üniformaları iş yerinde bırakılmalı ve günlük olarak değiştirilmelidir’ maddesi yer almaktadır”