Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan flaş koronavirüs açıklaması geldi! Bu kişiler mutlaka grip aşısı yaptırsın!

Sağlık Bakanlığı’ndan flaş koronavirüs aşısı geldi. Açıklamada, salgın devam ederken, bazı hastalıkları olan vatandaşların mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğinin altını çizdi. Uzmanlar da, yaptıkları açıklamada son dönemlerde aşılara büyük taleplerin olduğunu belirtiyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, yoğun başvurular sonrasında resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada aşağıda belirtilen gruplarda olan kişilerin mutlaka grip ve zatürree aşısı yaptırması gerektiğinin altı çizildi.

KİMLER AŞI YAPTIRMALI?

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre mutlaka aşı yaptırması gereken kişiler şu şekilde açıklandı:

  • 65 yaş üzeri kişiler,
  • Böbrek yetmezliği,
  • Kalp damar sistemi rahatsızlığı,
  • Şeker,
  • Astım,
  • Kronik akciğer hastalığı olanlara
  • 6 ay-18 yaş arası aspirin kullananlar ile hamilelerin

RESMİ İNTERNET SAYFASINDA YAYIMLANDI

Konuyla ilgili duyuru Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, resmi internet sayfası üzerinden yayımlandı. Yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“65 yaş üstündekiler, enfeksiyon hastalıklarına karşı çocuklar-bebekler kadar duyarlıdır. Yaşlılar grip olduklarında hastalığı daha ağır geçirebilirler. Sinüzit, orta kulak iltihabı ve çok basit bir mikroorganizma sonucunda grip bir anda zatürre hastalığına dönüşebilir ve hayati risk taşıyabilir. Yaşlılarımızı aşısı olan enfeksiyon hastalıklarından korunmak için en önemli korunma yöntemi aşılamadır”

Sağlık Bakanlığı'ndan flaş koronavirüs açıklaması geldi! Bu kişiler mutlaka grip aşısı yaptırsın!

SENEDE BİR KERE YAPTIRILMALI

Özellikle 65 yaş üstü olan vatandaşların yılda bir kere belirtilen zamanlar içerisinde aşı olması gerektiği belirterek, 65 yaşından ileri olan kişiler aile hekimi, dahiliye doktoru veya enfeksiyon uzmanından kendileri için uygun aşıları öğrenmeli ve aşılarını tamamlamalıdır. 65 yaşından ileri olan herkesin, senede bir kere, kış gelmeden ideal olarak eylül-kasım aylarında grip aşısı olması gerekir” ifadesi kullanıldı.