Sağlık

Sokağa çıkma izni verilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar hakkında önemli uyarı!

“İnsanlar hastalık bitti düşüncesiyle bir boşluğa düşüp koruyucu önlemlerden uzaklaşmamalı.” diyerek yarın sokağa çıkacak olan 65 yaş ve üstü vatandaşlara  İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür uyarı yaptı.

EN UFAK İHTİMAL HASTALIĞIN ŞİDDETİNİ ARTTIRABİLİR!

 İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür yaptığı açıklamada, “En ufak bir ihmalin tekrardan hastalığın şiddetini artıracağını unutmamalıyız. 2 aylık süreç içerisinde ülke ve millet olarak büyük bir mücadele verdik. Hastalık belli bir oranda azalma sağladı. Bu süreci devam ettirmek de önemli” dedi.

İNSANLAR HAREKET İÇİN DIŞARI ÇIKACAKLAR

Ayrıca Gür yaptığı uyarılarda, “İnsanlar hastalık bitti düşüncesiyle bir boşluğa düşüp koruyucu önlemlerden uzaklaşmaması gerekiyor.Hareketsizlik süreci içerisinde kişilerin evde beslenme düzeninin bozuldu, öğünler arttı, kilo alma, hareketsizlikten dolayı kaslarda zayıflama, immün sistemin baskılanması ve zayıflaması, yaşlı hastalarda eklem problemlerinin, kas ağrılarının ortaya çıkması gibi süreçler yaşandı. Bu süreç içerisinde kısıtlamalar gerileyince insanlar hareket için dışarı çıkacaklar.” ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkma izni verilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar hakkında önemli uyarı!

D VİTAMİNİ TAKVİYESİ ALMAK GEREKİR

“Bu süreç içerisinde D vitamini, C vitamini ve çinko immün sistem için çok değerli” diyen Gür, “Bu süreci evde geçirme güneş ışınlarından mahrum kalma ve D vitamininde belirgin derecede düşüşe neden olduğunu düşünüyorum. D vitamini takviyelerini muhakkak almak gerek. D vitamini için belirli bir yaş sınırı yok. Bebeklikten ileri yaşa kadar D vitamini kullanılabilir. Yaz meyve ve sebzelerinin artık ortaya çıkacak olması hastalıkla mücadelede, beslenme düzeninin sağlanmasında bizim için önemli. En önemli şey dengeli beslenmek. Zencefil ve zerdaçal gibi bitkisel kaynaklı takviyeleri öneriyoruz ancak bunlar işin uzmanı tarafından belirlenince kullanılmalıdır” şeklinde konuştu.