Sağlık

Turkcell ve Rönasans ile Dijital Hastane Dönemi Başlıyor

 Turkcell ve Rönesans Sağlık Yatırım, sağlıkta “dijital hastane dönemini başlatacak” şehir hastaneleri projeleri için iş birliğine gitti.

Turkcell’den yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu iş birliği ile Rönesans Sağlık Yatırım tarafından Adana, Bursa, Elazığ ve Yozgat’ta inşa edilen şehir hastanelerinin tüm dijital altyapısı Turkcell tarafından sağlanacak.

4 hastane için toplam proje bedeli yaklaşık 500 milyon TL’ye ulaşan iş birliği kapsamında Turkcell, 5 yıl boyunca bilgi teknolojileri altyapısı, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi uygulama yazılımı, servisi ve hastanede barındırılacak ilgili veri giriş personeli ile bu kapsam içindeki tüm operasyonu yönetecek. İlk etapta Yozgat Şehir Hastanesi ile başlayacak dönüşüm, sırasıyla Adana, Elazığ ve Bursa’da hayata geçirilecek.

Proje kapsamındaki ilk hastanenin bu yıl içerisinde Yozgat’ta faaliyete geçmesi planlanıyor.


– “Dijital hastane dönemini resmen başlatıyoruz”


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanı Tuğrul Cora, Türkiye’nin hemen her alanında başlayan dönüşümüne teknolojileriyle katkı sağlayarak “dijital hastane dönemini” resmen başlattıklarını ifade etti. 

Cora, Rönesans Sağlık Yatırım tarafından üstün yapı standartlarında inşa edilen şehir hastanelerini aynı kalitede teknolojik altyapıyla donatacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu projede ihtiyaç duyulan tüm teknolojiyi bütünleşik olarak sunarken, aynı zamanda bu sistemin işletmesini de yapacağız. Kurduğumuz altyapı sayesinde hastaneler artık dijital bir kimliğe bürünecek. Bir yandan bilgi sistemleri birbiriyle bütünleşik olarak çalışırken bir yandan da her türlü tıbbi cihaz kurulan sistem sayesinde ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebilecek. Akıllı bina teknolojisiyle de birleşecek sistemle hastane yönetimi eksiksiz işlerken aynı zamanda da röntgenler, raporlar, kan testleri elden ele dolaşmayacak, doğrudan doktorun önüne gelecek. Hastanelerde gerçekleşecek bu dijitalleşmeyle hastanın sağlıkla ilgili tüm bilgileri doğru, eksiksiz bir şekilde kayıt altına alınıp istenildiğinde tek tuşla ulaşılabilecek. Böylece bir yandan hastaların teşhis ve tedavi süreçleri hızlanırken sağlık personelinin de hayatı kolaylaşacak.”

Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu da kamu-özel iş birliği modeli ile inşa edilen hastane projelerinde 9 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye’de “lider” konuma ulaştıklarını belirtti.

Yanıkömeroğlu, “Bu projeler, içinde bulunduğu şehirlerde yaşayanların hayat kalitesinde ve ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerinin karşılanmasında çok önemli bir rol oynayacak.” ifadesini kullandı. 

AA
Kamupersoneli.net