Sağlık

Ünlülerden Obezite Hastalığına Büyük Destek

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 3 milyonun üzerinde obez vatandaşın bulunması ve bunların 1,8 milyonunu 18 yaş altındaki çocukların oluşturması gerçeğinden yola çıkan Türk Böbrek Vakfı (TBV), özellikle çocuklarda obezitenin azaltılması ve önlenmesi için harekete geçti.

Vakıf destekçisi Hasan Yalnızoğlu’nun Şişli’deki spor stüdyosunda kamera karşısına geçen TBV Başkanı Timur Erk, Wilma Elles ve UPS Spor Kulübü öğrencileri, temel egzersiz hareketlerini içeren videolar çekti.

Wilma Elles, Hasan Yalnızoğlu ve çekimlere katılan çocuklara, “sağlıklı yaşam gönüllüsü” olmalarından dolayı birer rozet takan, ayrıca Elles ve Yalnızoğlu’na teşekkür plaketi takdim eden Erk, çekilen egzersiz videolarının, çocuklarda böbrek sağlığının korunması ve obezite ile mücadele kapsamında sosyal medya ve Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle tüm okullara ulaşmasının sağlanacağını belirtti.

Erk, obezitenin, böbrek hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı gibi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına işaret ederek, kampanyanın amacının, çocukluk ve gençlik obezitesinin azaltılmasına yönelik olduğunun altını çizdi.

“Tüm ciddi sağlık sorunları beslenme ve yaşam alışkanlıklarından kaynaklanıyor”

Çocuklar için sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi adına harekete geçtiklerini ifade eden Erk, şunları kaydetti:

“Sağlıklı bir yaşam için beslenme ne kadar önemliyse egzersiz ve hareketli yaşam da o kadar önemli. Bilgisayar ve televizyon karşısında geçirilen zaman artıkça, sağlıklı yaşamdan uzaklık da o kadar artıyor.

Tüm ciddi sağlık sorunlarının en temel sebebi, gelişme çağındaki beslenme ve yaşam alışkanlıklarından kaynaklanıyor. Kişilerin genetik yapısı elbette etkili ancak alınacak basit önlemlerle hastalıkların önüne geçmek mümkün. Bu nedenle çocuklarımızı mümkünse spora, değilse basit egzersizlerle harekete alıştırmak, onların geleceğine yapılacak en güzel yatırımdır.”

Erk, kampanyanın hedefinin, 1,8 milyon çocuk obez sayısının azaltılması olduğuna değinerek, çekilen film ile çocuklara obeziteyle mücadelede etkin faktörlerden biri olan çocuklukta ve gençlikte spor yapmayı özendirmek ve alışkanlık haline getirmeyi istediklerini belirtti.

Kamupersoneli.net | AA