Sağlık

Uzman isim açıkladı! Koronavirüse karşı en güçlü silahımız bu!

Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülfem Terek Ece koronavirüs karşısında en güçlü silahı açıklayarak, ülkemize gelecek olan Çin aşısı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Dr. Ece, açıklamasında Çin aşısı ile tamamen güçsüzleştirilen virüsün vücuda verilmesi şeklinde uygulanabileceğini belirterek, aşıyı herkesin olması gerektiğini söyledi.

6f99b1bae547620d451414dda38aa48a.jpg

ÇOCUKLAR SÜPER TAŞIYICI HALİNDE

Uzman isim, “Virüsün tüm yapısının güçsüzleştilmiş halinin, vücuda verilmesi şeklinde uygulanacak. Bu en bilindik aşı tekniği. Çocuklar süper taşıyıcı halinde. 65 yaş üstü ise virüsü çok ağır atlatabiliyor. Aşının etkinliği yüzde 91.25. Herkes aşı olmalı” diyerek, Çin aşısı ile ilgili önemli bir bilgilendirme yaptı.

KORONAVİRÜSE KARŞI ENG GÜÇLÜ SİLAH

Pazartesi günü ülkemizde olacak olan Çin koronavirüs aşısının etkinliğinin yüzde 91.25 olduğunun altını çizen uzman isim herkesin aşı olması gerektiğini ifade ederken, koronavirüs karşı en güçlü silahımızın aşı olduğunu belirtti.

3495112ddc48d9c86d3341aef0091b22.jpg

EN BİLİNDİK AŞI TEKNİĞİ

Çin koronavirüs aşısı ile ilgili Dr. Ece, şu açıklamayı yaptı:

“Aşıyla ilgili olan süreç son derece hızlı ilerledi. Pazarı pazartesiye bağlayan gece ülkemize gelecek olan Çin aşısı, virüsün tüm yapısının güçsüzleştilmiş halinin vücuda verilmesi şeklinde uygulanacak.Bu en bilindik aşı tekniğidir. Korona virüs sürecinde hızlı bir şekilde dünya için yeni olan birçok aşı teknolojisi ortaya çıktı”

b138c60cda60d488ef1640a50f47b3a0.jpg

ÇİN AŞISI EN GELENEKSEL AŞI

Açıklamasına devam eden Dr. Ece, birçok aşı türüyle karşılaşıldığını ancak en geleneksel aşının Çin aşısı olduğunu şu sözlerle açıkladı:

” ‘Pfizer Biontech’ ve ‘Moderna’ aşıları için onay alındı.İkisi de ‘mRNA’ teknolojisini kullanıyor. Aşı, kas içine enjekte edildikten sonra, mrna üzerinden antijenik yapının sentezlenmesi usülüyle etki sağlıyor. Bunlar çok yeni teknolojiler.Viral rektörler dediğimiz, adenovirüsün kullanıldığı aşılar da var.Birçok aşı türüyle karşılaştık. Bunların en geleneksel olanı Çin aşısı. Korona virüs belli yaş gruplarında çok ciddi seyrediyor.Çocuklar süper taşıyıcı halinde.65 yaş üstü ise virüsü çok ağır atlatabiliyor.Bu noktada aşı, bakanımızın da söylediği gibi öncelikle sağlık çalışanlarına uygulanmasıyla bu süreçte çok ciddi katkı sunacak. Herkes aşı olmalı”

Bir Yorum