Sağlık

Uzmanlar uyardı! Salgın döneminde sakın bunu yapmayın!

Şok diyetler vücudu kelime anlamıyla da birlikte vücudu şaşırttığı için hızlı bir kilo kaybına sebep oluyor. Ancak geçici olan bu kilo kaybı, kişi normal beslenme düzenine döndüğünde hızlı kilo alımı olarak geri dönecektir.

SALGIN DÖNEMİNDE YAPILMASI GEREKİYOR

Konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Doç. Dr. Günay Eskici, salgın döneminde düzenli uyku, beslenme ve fiziksel aktivite yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Uzmanlar uyardı! Salgın döneminde sakın bunu yapmayın!

2 – 3 PORSİYON MEYVE TÜKETİLMELİ

Koronavirüsün net bir tedavi yöntemi olmaması sebebiyle, günlük olarak 2 – 3 porsiyon meyve tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Eskici, çinko alınması gerektiğinin de altını çizdi. Çinkoyu genellikle nohut, barbunya, mercimek ve kuru fasulye gibi besinlerden alınabileceğini belirten uzman isim, sofraya yağlı tohumlar olarak adlandırılan badem, ceviz ve fındık gibi ürünlerin mutlaka getirilmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar uyardı! Salgın döneminde sakın bunu yapmayın!

HAFTADA 2 GÜN BALIK TÜKETİN

D vitamininin bağışık sistemini güçlendirdiğini belirten Eskici, genel olarak bu vitamininin güneşten alındığını ancak ek olarak karaciğer, balık ve yumurta sarısı gibi ürünlerle de desteklenmesi gerektiğini belirtti. Kış sebzeleri arasında görülen brokoli, pırasa ve karnabahar tüketildiğinde prebiyotiklerin vücuda alındığı ifade edildi.

Uzmanlar uyardı! Salgın döneminde sakın bunu yapmayın!

UZAK DURULMALI

Özellikle bu dönemde şok ve açlık diyetlerinden kesinlikle uzak durulması gerektiğinin altını çizen Eskici, bu diyetlerin bağışıklık sisteminin düşmesine ve vücudun dirençsiz hale gelmesine neden olduğunun altını çizdi.