• Haberler
  • Gündem
  • Sakın hasta olmayın! Türkiye genelinde tüm doktorlar o tarihte greve gidiyor!

Sakın hasta olmayın! Türkiye genelinde tüm doktorlar o tarihte greve gidiyor!

Gelen bir son dakika haberine göre sağlık çalışanları tüm Türkiye'de 8 Şubat tarihinde greve gidecek.Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısı ile yurt genelinde iş bırakma eylemi yapılacak.

Gelen bir son dakika haberine göre sağlık çalışanları tüm Türkiye’de 8 Şubat tarihinde greve gidecek. Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısı ile yurt genelinde iş bırakma eylemi yapılacak. Eyleme Sağlık Emekçileri Sendikası’na mensup sağlık çalışanlarının da katılacağı aktarıldı.

TTB konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Yapacağımız G(ö)REV etkinliği emeğimize, geleceğimize, halkın sağlık hakkına sahip çıktığımızı gösteren bir uyarı G(ö)REV'idir. Bu eylemin haklılığı, meşruluğu hiçbir tartışmaya yer vermeyecek kadar açıktır" ifadesini kullandı.

Haber

BU HASTALARIN TEDAVİSİ AKSAMAYACAK

“Hakkımız Olanı Alana Kadar Mücadeleye Devam” sloganı ile yapılacak olan eylemde Covid-19, Acil, yoğun bakım, diyaliz, kanser ve gebe hastalarının tedavisinin aksamayacağı ifade edilerek, şunlar belirtildi:

1) COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalarımıza nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecektir.

2) Sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacaktır. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecektir.

3) Acil hizmetin verilebilmesi için sağlık kuruluşlarının acillerine ulaşımın istemeyerek de olsa engellenmemesi amacıyla (aciller önünde uygunsuz toplanma, yürüyüşler nedeniyle trafik akışında sıkıntıya yol açma ve acil hasta getiren araçların gelişini zorlaştırma/olanaksızlaştırma gibi durumlara izin verilmemeli) önlemler alınmalıdır. Bu hususta sağlık çalışanlarının ve hastaların güvenliği öncelikle kurum idarecilerindedir.

4) Yoğun bakım hastalarının -eylem nedeniyle- tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecektir.

5) Acil ve riskli gebelere, diyaliz hastalarına ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecektir.

6) Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayabilecek sayıda sağlık çalışanı, mesai dışı sürelerde (gece ve hafta sonu nöbetleri, vb.) olduğu gibi servislerde hazır bulunacaktır.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme