Selin vurduğu Batı Karadeniz'de can kaybı sayısı 40'a yükseldi
Batı Karadeniz , şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketiyle yüz yüze geldi.Can kaybı sayısının giderek attığı bölgede arama kurtarma çalışmaları da devam ederken felaketin boyutu fotoğraflarla gözler önüne serildi.
Batı Karadeniz
, şiddetli yağışların neden olduğu
sel
felaketiyle yüz yüze geldi. Can kaybı sayısının giderek attığı bölgede arama kurtarma çalışmaları da devam ederken felaketin boyutu fotoğraflarla gözler önüne serildi. İşte bölgeden detaylar...
Afet bölgesinde can kaybı sayısı ne yazık ki yükseliyor. AFAD, Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı. 9 kişinin ise hastanede tedavilerine devam ediliyor. Bartın'da ise ekipler selde kaybolan bir kişiyi arıyor. 3 ilde de arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırıldı.
KAYBOLAN 1 KİŞİ HÂLÂ ARANIYOR
AFAD'ın yaptığı açıklama ise şöyle:
"11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır.
Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın'da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.
Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır."
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Saatler geçtikçe felaketinin boyutunun daha çok ortaya çıktı bölgede arama kurtarma çalışmaları, AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve araçları ile devam ediyor.
Felaketin ardından geriye bu görüntüler kaldı:
Bakmadan Geçme





