SGK, taşeron işçilere ait verileri istedi
KamuPersoneli.Net olarak edindiğimiz belgelere göre Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na bağlı Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Anamur Sosyal Güvenlik Merkezi 20.
KamuPersoneli.Net olarak edindiğimiz belgelere göre Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na bağlı Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Anamur Sosyal Güvenlik Merkezi 20.04.2016 tarihinde Bozyazı Kaymakamlığına hitaben yazdığı yazıda;“Bakanlar Kurulu kararınca kamuda özel şirket çalışanlarının (sözleşmeli) çıkacak yasaya istinaden daimi kadrolara atamalarının yapılacağı, bu nedenle Merkez Müdürlüklerince ön çalışma yapılması bakımından ilçedeki tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarda çalışan ve bu şartları taşıyan personellerin T.C. kimlik – Ad Soyad ve yaptığı işin niteliğinin Müdürlüklerine gönderilmesi” belirtilmiştir.
Anamur Sosyal Güvenlik Merkezinin bu yazısı, bazı kurumların kendi bünyesinde alınan bilgiler veya talimatlar doğrultusunda taşeron işçiler için hayati önem arz eden konu hakkında çalışmalara başladığını göstermekle birlikte taşeron işçilerde acaba sonuçlanan bir karar var da biz mi bilmiyoruz şeklinde yorumlanmasına neden oldu.
Taşeron işçiler kendilerini için seçim beyannamelerinde vaat edilen ‘kadro’ nun ama – fakat – lakin’siz verilmesini talep ederken, çıkarılması düşünülen ‘özel sözleşmeli personel’ statüsünü kabul etmemekteler. Bu statünün söz verilen kadro ile yakından uzaktan ilgisi bulunmadığını düşünen taşeron işçiler bu konuda somut bir adımın ve açıklamaların yapılmasını görmek istemektedirler.
İşte Anamur Sosyal Güvenlik Merkezinin Bozyazı Kaymakamlığına hitaben göndermiş olduğu 20.04.2016 tarihli o yazı.
Bakmadan Geçme





