Sınavlar

2016 ALÜGS Sorularını Tartışıyoruz

2016 ALÜGS sınavı bugün 09.30’da başladı. Sınavda adaylar, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında sorular cevapladı. Sınav için verilen süre ise 180 dakika idi.ALÜGS, Ankara ve İstanbul’da tek oturumda yapıldı.

ALÜGS başvuruları, 25-29 Ağustos 2016 tarihlerinde yapıldı. 2016 ÖSYS’ye girmeyen adaylar ALÜGS’e başvuru yaptı.

ALÜGS’ün sona ermesinin ardından, üniversiteye girmek isteyen askeri lise mezunu öğrenciler ALÜGS sorularını tartışıyor.

Sorular kolay mıydı? Sizce hatalı soru var mıydı? 180 dakika sorular için yeterli oldu mu ?

ALÜGS’e giren bütün adaylara kamupersoneli.net ailesi olarak geçmiş olsun diyor ve başarılar diliyoruz.

2016 ALÜGS Sorularını Tartışıyoruz. ALÜGS ile İlgili Yorumlarınızı Haberimizin Altında Paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Ben bir askeri lise mağduruyum. Malumunuz devletimiz bizi mağdur etmemek! için alügs(Askeri Liseden Üniversite Geçiş Sınavı)adı altında bir sınav yaptı. Bu sınavı da, sınavdan sadece on gün önce ilan etti. Herkesin de malumudur ki bir askeri lise öğrencisi harp okuluna gideceğinden dolayı daha çok okulun verdiği askeri dersler ve spor ağırlıklı bir eğitim alır. Yani ygs ve lys ye yönelik bir ders almaz. Normal bir lise öğrencisi müfredat olarak ygs ve lys ye uygun bir eğitim alır. Ayrıca yaklaşık 18 ayını bu sınavlara ayırmayan bir fen lisesi öğrencisinin bile bu sınavlardan istediği neticeyi alması imkansızdır. Bende geçen Pazar alügs sınavına girdim. Bu sınava çalışma stratejim ise ise okulda almadığımız derslere çalışıp, evvel ki yılların ygs sınavlarını çözmek oldu. Çünkü ösym bu sınavın ygs konularından çıkacağını açıkladı. Ancak sınavın, açıkladıkları gibi olmadığını gördüm. Tek bir soru bile durumu açıklamaya yeter aslında : Her sınavın sorularını bir gün sonra açıklayan ösym acaba alügs sınavının sorularını neden açıklamamıştır. Daha önce ösym’nin, yaptığı ygs’lerle kıyası mukabil olmayacak zorlukta bir sınav yapıldı. Yani 120 soruya 180 dk verilmesine rağmen herkes ucu ucuna bitirebildi. Ama ben diğer ygs sınavlarını kendime uyguladığımda 160 soruya 160 dk veriliyor, en az bir 10 dk öncesinde sınavı çok rahat bitiriyordum ve çok konu eksiğim olmasına rağmen çok yüksek net yapıyordum. Şimdi asıl anlatmak istediğim mevzuya gelecek olursam acaba devletimiz tamda rüzgarı arkasına almışken ilerleyen günlerde havuz medyasının manşetlerini askeri lise öğrencisinin başarısızlıkları mı süsleyecek? Yani biz demiştik zaten bunlar bu askeri liselere hakkıyla girmemişti atılmayı hak etmişlerdi gibi bu sınav üzerinden bir kumpas olacağı endişesini taşımaktayım. Çünkü polis kolejleri kapatıldığında böyle alelacele bir sınav yapılmamış bir sene sonra yapılan sınavda atılan polis koleji öğrencilerinin başarıları ve onlara yapılan haksızlık gündemi teşkil etmişti ve bir kısım bundan çok rahatsız olmuştu. Şimdi aynı hataya düşmek istemeyen bazıları bizi rezil mi etmek istiyor?

  2. Öncelikle bize fırsat adı altında tanılan bu sınavın içeriğinden bahsetmek istiyorum. Matematiksel ilişkilerden yararlanma gücü ile ilgili sorular demek sizlere ygs matematik konularıyla muhattap edicez demekle aynı mantık fakat soruların içeriğine ve mantığına gelicek olursak, 1990 yılından bu yana kadar bütün üniversite sınavlarının matematik sorularını inceledim ve hepsinde oran orantı, doğal sayılar, temal kavramlar, taban aritmetiği, yaş problemleri, havuz problemleri, çarpanlar ayırma, üçgende açı, doğrularda açı gibi sorulardan ibaretken bahsi geçen konuların hiç birini acaba neden göremedik ? Yoksa fırsat dediğimiz sınav bizleri 10 günde ne kadar başarısız olabiliceğimizi göstemek için mi yapıldı ?

  3. Ben de KAL mezunuyum. Sınav aşırı zordu. Ygs veya Lys sınavlarında ilk on binde bulunan öğrencilere bu sorular sorulsa ve netleri 4/3 ile çarpılırsa ve diğer öğrencilerin Ygs veya Lys sonuçları ile sıralanırsa bu on bindeki öğrenci, garantisini veririm elli bine giremez.

  4. Ben Kuleli Askeri Lisesi son mezunuyum.Bize sınav yaparak mağdur etmeme amacında bulunan devletimiz bize sadece 10 gün önce haber vermeleri de ortada vahim bir tablonun göstergesidir.Bizim zeki olduğumuzu biliyorlar tamam da dünyada hiçbir sınava hiçbir insan üniversite sınavına 10 gün çalışmaz.Bu yüzden kimse bizlerden başarılı olmamızı bekleyemez.Sınava gelirsek sınav bütün liseyi kaplayan bir sınavdı.Yani kesinlikle tekrar yaparak hazırlanılması gereken bir sınavdı.Bu yüzden bilgi sorularını maalesef cevaplamakta zorlandık.Örneğin tarihte Abbasi Devletinin kurumları sorulmuş.Bu sorular tamamen bilgi soruları ve biz tahmin edebileceğiniz gibi 10 günde o kadar ayrıntıya çalışamadık.Kısacası sınav hem zor hem de çalışmamız için verilen süre yetersizdi.Sınav bugün yarın açıklanır ama eğer düşük puanlar görürseniz bu işin kaynağı biz değilizdir.Ama biz girerken 1 yıl daha hazırlanmayı göze aldığımız için sıkıntı yok 2017 üniversite sınavı bizi bekler.Bize dayanmayı öğrettiler bunlar vız

  5. yorumlara bakıldığında paralel kokusu alıyorum. Devletin yaptığının doğru olduğu anlaşılıyor…