Sınavlar

2016 ALÜGS Yerleştirme Tercihlerinde Son Gün !

Askerli Liselerden mezun olan öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına geçiş yapabilmeleri için 4 Eylül 2016’da yapılan ALÜGS sonuçları 9 Eylül 2016’da ÖSYM’nin web sitesi üzerinden açıklandı.

Adaylar ALÜGS sonuçlarına http://www.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle girerek ulaştılar.

9 Eylül’de ALÜGS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercih işlemleri de başlatıldı. 9 Eylül’de başlayan tercih işlemleri için son gün 20 Eylül olarak belirlendi. ALÜGS tercihlerinde sona gelindi.

ALÜGS tercih işlemleri ÖSYM üzerinden yapılıyor. Adaylar, tercih işlemlerini yaparken 24 tercih hakkına sahip olacaklar. 24 tercih hakkının da kullanılması zorunlu değil. ALÜGS tercih işlemleri yapılırken tercih kılavuzunun dikkatle incelenmesi gerekiyor.

Tercih işlemleri sona erdikten sonra, tercihlerin yapıldığına dair belgenin çıktısının alınması gereklidir.Adaylar tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapma hakkına sahipler. Tercih süresi sona erdikten sonra, tercihlerde herhangi bir değişiklik yapılamaz.

Tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından, yerleştirme sonuçları ÖSYM üzerinden açıklanacaktır, adaylara herhangi bir belge gönderilmeyecektir.Adaylar yerleştirme işlemleri için girmeye hak kazandıkları üniversitelere başvuracaklar.