Sınavlar

2016 İSG 'de Yeni Kitapçıklar Dağıtılacak

2016-İSG 1. Dönem Sınavında Bir İlk Yaşanacak!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (1. Dönem) için başvurular 15-24 Mart 2016 tarihleri arasında başlamıştı. Söz konusu sınav yarın yani 30 Nisan 2016 tarihinde yapılacak ve oldukça büyük bir katılım olacak. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (1. Dönem) Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul-1, İstanbul-3, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van şehirlerinde yapılacak.

Yeni Kitapçıklar Yarın Adaylara Dağıtılacak

Sınav için son saatlere girilirken ÖSYM tarafından daha öncede hatırlatması yapılan sınav kitapçığı hakkında biraz bilgi vermek istedik. Söz konusu sınavda daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere ÖSYM yeni sistemi deneyecek. Sınavda sorular ve cevaplar aynı kitapçık içerisinde bulunacak ve bu sayede “kaydırma” yapma hatalarına son verilmiş olacak.

Kaydırma Hatalarının Önüne Geçecek Sistem Hazır

Uzun zamandır ÖSYM ‘ye bu konuda çok fazla şikayet geliyordu. Soru ve cevap kağıdının aynı olması sonucunda cevabını doğru bildiği soruyu “kaydırma” yaparak yanlış işaretleyen adaylar senelerdir bu sorun yüzünden ÖSYM’yi topa tutuyor. ÖSYM resmi internet sayfasından Nisan ayının başında Soru Kitapçığı ve Örnek soru duyurusu adı altında soru kitapçığı ile alakalı şu duyuru yapılmıştı ;  (2016-İSG 1. Dönem) adaylar işaretlemelerini cevap kağıdı yerine soru kitapçığına yapacaklardır.