Sınavlar

2016 Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (2016 JAMYO ) Başvurular Nasıl Yapılır? ( Dikkat Edilmesi Gerekenler)

Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Başvuruları devam ediyor. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu başvuruları 23 Mart 2016 tarihinde başlamıştı. Söz konusu başvuru işlemleri 13 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek.

JAMYO Nedir ? Ne Kadar Süre Eğitim Verilir?

JAMYO’da kabul edilen öğrenciler iki yıl süreli askeri eğitim alırlar. JAMYO adaylarına eğitim süreci boyunca mesleki bilgi ve beceriler kazandırılır. JAMYO eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar , diploma töreninden hemen sonra Jandarma Astsubay Çavuş Rütbesiyle Türkiye’nin dört bir yanında bulunan Jandarma birliklerinde göreve başlarlar.  

Okul Nerededir?

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Ankara’nın Beytepe ilçesindedir.

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Paralı Mıdır?

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu parasız yatılı okuldur. JAMYO öğrencileri öğrencilik yaşamları boyunca askeri öğrenci üniforması altında eğitimlerine devam ederler. 

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Başvuru işlemleri “www.jandarma.tsk.tr” internet adresi üzerinden yapılabilmektedir. İnternetten başvuru işlemlerinin yazıcısı olan bir bilgisayar üzerinden yapılabilmesi gerekmektedir. Söz konusu başvuru işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından adaylar ; kimlik bilgileri, öğrenim durumları ve adres bilgilerinin de yer aldığı sayfanın çıktısını alırlar ve sınav dönemine kadar çıktıyı muhafaza ederler. Başvurulardan sonra internet üzerinden Jandarma tarafından yapılacak sınava çağrı duyurusunda adını göremeyen adaylar başvuru çıktısıyla birlikte J.Gn.K.lığı Personel Temin Merkezi Komutanlığı’na durumu ibraz etmelidirler.
 

Bir Yorum