Sınavlar

2016 KPSS Lisans Alan Bilgisi ( A Grubu ) Öğleden Sonra Oturumu Başladı

 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi Heyecanı Öğleden Sonra Oturumla Devam edecek. Sabah oturumuna giren adaylar 160 dakikalık sınav süresi boyunca hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe ‘den 30’ar soruya yanıt verdi.


Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi Sınavı Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, İzmir Konya, Sivas, Samsun, Malatya, Trabzon ve Van’daki sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. Sınavın öğleden önceki oturumunda yöneltilen sorular ve cevapları kamupersoneli.net adresinde adaylar paylaşmaya başladı. İlgili soru ve cevapları site içerisinde arama yaparak inceleyebilirsiniz.

2016 KPSS Alan Bilgisi Başvuruları ve Başvuru Ücreti Ne Kadardı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans için başvurular 17 Mart 2016 tarihinde başladı ve 30 Mart 2016 tarihinde sona erdi. Sınav için her bir oturum ücreti 55 TL olarak belirlenmişti.

KPSS Lisans Alan Bilgisi Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanır?

22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Genel Yetenek – Genel Kültür, Eğitim Bilimleri Sınavının soru ve cevapları aynı gün içerisinde ÖSYM tarafından yayımlanmıştı.

Öğleden Sonra Oturumu


ÖSYM bakalım bugünkü alan bilgisi sınavının soru ve cevaplarını gün içerisinde yayımlayacak mı? Öğleden sonra oturumuna girecek adaylara Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri , Ekonometri , İstatistik, Kamu Yönetimi , Uluslararası İlişkiler’den 30’ar soru yanıtlayacak. Öğleden Sonra oturumunda adaylara 160 dakika süre verilecek.

Kamu personeli alım haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’i ziyaret etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara