Sınavlar

2016 PYBS ( Parasız Yatılılık ve Bursluluk) Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

 2016 PYBS ( Parasız Yatılılık ve Bursluluk) Sınav Sonuçları Açıklandı mı? PYBS Tercihleri Ne Zaman Başlar!

2016 Bursluluk sınavı için öğrencilerin ve velilerin meraklı ve heyecanlı bekleyişi sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce paylaşılan PYBS Takvimine göre ilgili sınavların sonuçları 15 Temmuz 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi internet sayfasından açıklanacak. 11. Sınıflar için Parasız Yatılılık için Pansiyonlu Okul ve Bursluluk tercihlerinin alınması işlemleri 1 ile 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Yine 11.’inci sınıflar için pansiyonlu okullara yerleştirme sonuçlarının ilanı 25 Ağustos 2016 tarihinde MEB tarafından yapılacak. 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ‘na dair tüm sorularınızı ve sorunlarınızı forum.kamupersoneli.net adresinden bizlerle paylaşabilir, ilgili forum sayfasında sorulan sorulara yardımcı olabilirsiniz. 


Sınavda Kaç Soru soruldu?
2016 PYBS’de öğrencilere 4 seçeneği bulunan 100 soru yöneltildi ve öğrenciler 120 dakika boyunca ilgili soruları çözmek için ter döktü. Sınav tarihi MEB tarafından 1 hafta öne çekilmişti, gerekçe olarak açıköğretim mazeret sınavları gösterilmişti.  Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından tercihler için yapılan açıklamada ; “5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 inci sınıfların PYBS sonuçları 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Bakanlığın https://www.meb.gov.tr ve https://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 11inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk ve parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri, 01-14 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Bakanlığın https://www.meb.gov.tr, https://odsgm.meb.gov.tr ve internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni ve/veya “Yerleştirme Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.” denilmişti. 

MEB Duyurularından kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberciliğinin lider sitesi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum