Sınavlar

2016 PYBS Sınav Sonuçları Bayramdan Sonra Açıklanacak

 2016 PYBS Sınav Sonuçları Bayramdan Sonra Açıklanıyor 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı sonuçları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürerken, artık Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınav sonuçlarının açıklanması için belirlenen tarihe çok yaklaşıldı. Peki PYBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınav Takvimine göre Sınav Sonuçlarının ilanı için belirlenen net tarih : 15 Temmuz 2016″ . Peki 11. Sınıflar için Parasız Yatılılık için Pansiyonlu Okul ve Bursluluk tercihlerinin alınması işlemleri ne zaman yapılacak? İlgili tercihler için yine MEB’in ilgili takvimine bakıldığında Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınav sonuçlarının açıklanmasından iki hafta sonra tercihler başlayacak ve yine 2 hafta sürecek.

2016 PYBS Tercih Süreci

1 Ağustos ile 14 Ağustos 2016 tarihleri arasında ilgili tercih başvuruları alınacak. Pansiyonlu okullara yerleştirme sonuçlarının ilanı için MEB tarafından açıklannan tarih 25 Ağustos 2016 olmuştu. Sınavlar hakkında tüm gelişmeler ve ilgili sınavlara dair tüm sorularınızın yanıtlarını kamu haberciliğinin lider sitesi kamupersoneli.net adresinde bulabilirsiniz.


Kamupersoneli.net | Ankara