Sınavlar

2016 SRC Sınavı Hakkında Herşey ( SRC Sınav Başvuruları, Yorumları, Soruları ve Cevapları)

2016 SRC Sınav soruları, duyuruları ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde olacak. Duyuruları , 11 Nisan 2016 tarihinde yapılması planlanan src sınavına girebilmek için 10 Nisan 2016 tarihine kadar eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.


Eğitimlerini 10 nisan 2016 Pazar ( Yarın) ‘a kadar tamamlayamayan adaylar için 11 Nisan 2016 – 27 Nisan 2016 tarihleri arasında sınav başvurusu yapmaları gerekiyor.

Adayların sınav ücreti olarak 37 TL ‘yi Halk Bankası hesabına yatırmaları gerekmektedir. Sınav giriş belgeleri sınavdan 1 hafta önce çıkıyor.  SRC1 Belgesi : Uluslararası Yolcu Taşımacılığı için gerekmektedir, SRC2 Belgesi Yurt içi yolcu taşımacılığı, SRC3 Belgesi Uluslararası eşya taşımacılığı, SRC4 Belgesi : Yurtiçi Eşya taşımacılığı için istenilen belgedir.

SRC – ODY – ÜDY sınavları hakkında bilgi edinmek için e-Devlet kapısını kullanabilirsiniz. e-Devlet sitesinden aşağıdaki linki ziyaret ederek şu işlemleri yapabilirsiniz. e-Devlet sitesine giriş yapabilmek için T.C Kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanabilirsiniz.

e-Devlet Şifremi unuttum

e-devlet şifresini unutan vatandaş yeni şifre talebini internet üzerinden yapabileceği gibi, en yakın PTT şubesinden yeni e-Devlet şifresini kapalı zarfta edinebilir.

Mesleki Yeterlilik İşlemleri(SRC/ODY/ÜDY)

  • Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama
  • Sınav Bilgileri Sorgulama
  • Meslek Kursları Sorgulama
  • Eğitim Tamamlama Belgesi(Sertifika) Sorgulama
  • Mesleki Yeterlilik Sınav Başvuru/Güncelle
  • Sınav Başvuru Sorgulama
  • Sınav Giriş Belgesi Sorgulama
  • Sınav Sonuç Sorgulama
  • Muafiyetli SRC Belgesi Alınabilirliği Sorgulama

SRC Belgesi Alınabilirlik sorgulama, sınav sonuç sorgulama, sınav başvuru sorgulama, mesleki yeterlilik için sınav başvurusu, eğitim tamamlama belgesi sorgulama , sınav bilgileri sorgulama işlemlerini aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/ulastirma-denizcilik-ve-haberlesme-bakanligi

Önceki senelerden SRC sınav tecrübesi olan ziyaretçilerimiz sınav soruları ve sınav hakkında tecrübelerini sınava girecek adaylarla paylaşabilirler.


www.turkiye.gov.tr adresinden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sayfasına girerek bir çok sorgulama işlemi yapabilmektesiniz. Sınav giriş belgelerini söz konusu internet sayfasından edinebilirsiniz. Kamu haberlerinden, sınav gelişmelerinden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Bir Yorum

  1. İkizlerim var insAllah bana sahs getirirlelerr disarda sovuktdeysin oturdumus yerde olsa iyi olur otel parasi 80 ml akuyu yanlis yapmisim bunu yapamadim kesin kaldim arkadaslar