Sınavlar

2016 TEOG Tüm Sınavların Soruları ve Cevapları Yayımlandı ( EBA Videolu Soru Çözümü Duyurusu)

TEOG Maratonu Sona Erdi. 8. Sınıflar tüm sınavlara girdi ve TEOG maratonunun 2. aşaması olan 2.dönem sınavı da böylece sona ermiş oldu. Öğrencilerin gelecek eğitim hayatı açısından büyük öneme sahip sınavlar bütünü TEOG’un son sınavı yabancı dil sınavı ‘da az önce sona erdi.
Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Sınav Sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından haziran 2016 tarihinde açıklanacak. Net bir tarih henüz verilmedi. TEOG 2. Dönem sınavlarında sorulan sorular ve cevapları Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğrencilerle paylaşılacak.
TEOG Soruları Videolu Anlatımla Çözülecek

EBA girişleri kullanıcı adı ve şifreyle gerçekleşiyor. Öğrenciler EBA girişinden sonra ilgili sınav bölümünden sınav sorularına ulaşabilecekler. 2. Dömem Merkezi Ortak Sınavı (TEOG) soru ve cevapları videolu olarak açıklanacak. Saat 14:00’da EBA üzerinden TEOG’daki tüm soru ve cevaplar yayımlanacak. 
EBA Çok Tutuldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sevilen ve çok ziyaret edilen uygulaması Eğitim Bilişim Ağı üzerinden öğrenciler bir çok işlemini yapabildiği gibi oldukça eğlenceli içeriklerle eğitimlerine internet üzerinden de devam etme imkanına sahip.
EBA Üzerinde Kaç İçerik Var? 
MEB’in en sevilen projelerinden biri olan EBA üzerinde Dergi, Kitap, Videolu Ders Anlatımları, Khan Akademi Videoları gibi bir çok içerik bulunuyor. EBA üzerinde şimdiye kadar 13 bin 324 video, 63 bin 831 görsel, 10 bin 656 haber, 36 öğretymenlere açık portal, 1884 dergi, 2068 elektronik kitap, 5 bin 581 ses dosyası paylaşıldı.