Sınavlar

2016 Yılı Hakim ve Savcı Sınavı Yeniden Değerlendirme Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı

ÖSYM tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2016 yılında yapılan Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık Sınavının yeniden değerlendirildiği ve sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2016 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık sınavının yeninden değerlendirildiği ifade edildi. Ayrıca söz konusu duyuruda sınava ilişkin yeniden değerlendirme sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yapılan duyuruda Genel Yetenek ve Genel Kültür Testinin 3. sorusuna karşılık gelen soru yönünden (Temel Soru Kitapçığındaki dizilime göre) bozulmasına ve ilgili sorunun iptaline karar verildiği ifade edildi. ÖSYM tarafından yayımlanan duyurunun tüm detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Yeni Değerlendirme Sonuçları İçin TIKLAYIN.

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda “4 Aralık 2016 tarihinde yapılan 2016 Adalet Bakanlığı Sınavlarında yer alan bazı soruların iptali istemiyle açılan dava sonucu yapılan yargılama neticesinde; Danıştay 5. Daire Başkanlıkları kararı ile; temyiz isteminin kısmen kabulü ile Ankara 9. İdare Mahkemesi Başkanlığının kararının Genel Yetenek ve Genel Kültür Testinin 3. sorusuna karşılık gelen soru yönünden (Temel Soru Kitapçığındaki dizilime göre) bozulmasına ve ilgili sorunun iptaline karar verilmiştir.

Bu itibarla Danıştay 5. Daire kararının uygulanmasını teminen 2577 Sayılı Kanun’un 20/B maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan “Millî Eğitim Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezî ve ortak sınavlar, bu sınavlara ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında açılan davalarda verilen yürütmenin durdurulması ve iptal kararları, söz konusu sınava katılan kişilerin lehine sonuç doğuracak şekilde uygulanır.” hükmü dikkate alınarak söz konusu karar sınava katılan tüm adaylar yönünden uygulanarak yeni değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarını 27 Aralık 2017 tarihinde saat 16:45’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. ” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA