Sınavlar

2017 STS Tıp Doktorluğu Başvuruları ÖSYM Tarafından Alınmaya Başlandı

Ölme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2017 STS Tıp Doktorluğu başvurularının başladığı ifade edildi. Söz konusu başvurular 28 Şubat 2017 tarihinde başladı ve 7 Mart 2017 tarihine kadar devam edecektir. 

Sınav ise 22 Nisan 2017 tarihinde uygulanacaktır. Ayrıca sınav başvuru kılavuzunu da aşağıda kamupersoneli.net olarak paylaşıyoruz. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulu’nun kararı uyarınca Merkezimiz tarafından Tıp Doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı (2017-STS Tıp Doktorluğu) İlkbahar Dönemi 22 Nisan 2017 tarihinde uygulanacaktır.

2017 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına başvurular, 28 Şubat – 7 Mart 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. 

Sınava başvuracak adayların aşağıda paylaşılan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.