Sınavlar

2017 YGS, ÖSYM Tarafından Ne Zaman Uygulanacak?

Bilindiği gibi ÖSYM tarafından alınan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları sona erdi. YGS başvuruları 4 Ocak 2017 tarihinde başladı ve 18 Ocak 2017 tarihinde sona erdi. 

2017 YGS başvuruları okul müdürlükleri, ÖSYM büroları ve ÖSYM aday işlemleri web adresi üzerinden alındı. Başvurularını ÖSYM büroları ve okul müdürlüklerinden yapan adaylar için başvurular 18 Ocak 2017 tarihinde mesai bitiminde sona erdi. Ancak ÖSYM aday işlemleri web adresi üzerinden başvuru yapan adaylar başvurularını 18 Ocak 2017 saat 23.59’a kadar yapabildiler. 

ÖSYM’den YGS ve LYS Hakkında Yeni Düzenleme 

YGS ve LYS için ÖSYM Başkanlığı tarafından yeni bir karar alındı. ÖSYM sınavlarında, başlama saatinden sonra sınav salonuna alınan adayların, diğerlerinin dikkatini dağıtacak şekilde gürültü yapması, sınav kurallarının iş ve işlem takip formunun okunmasından sonra salona geldikleri için yasaklı eşya ve diğer kurallar ile ilgili son hatırlatmaları duymaması ve salonda düzenin bozulmasına yol açmaları sebebiyle, sınav binalarına giriş saatleri yeniden düzenlendi.

Yapılan değişiklikler kapsamında adayların sınav binasına alınma işleminin başlama saatinden 15 dakika önce sonlandırılmasına karar verildi. Adaylar, YGS’de ve LYS’nin sabah oturumlarında sınav binalarına en son saat 09.45’te giriş yapabilecek.

LYS’nin öğleden sonraki oturumlarında ise adaylar en geç saat 14.15’te sınav binalarına alınacak. Bu saatlerden sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmayacak.

2017 YGS Ne Zaman Yapılacak? 

2017 YGS Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek. ÖSYM YGS hakkında herhangi bir değişiklik veya gelişme olduğunda ilk siz haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net | ANKARA