Sınavlar

2017 YLSY Tercihleri ÖSYM Tarafından Alınmaya Başlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2016 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme(YLSY) tercih kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. Söz konusu kılavuzun yayımlanması ile tercih başvuruları alınmaya başlandı. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

“2017 yılında 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan tercih alınacaktır. Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere tercihte bulunacak olan adaylar, tercihlerini 21 – 27 Nisan 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklardır. 2016-YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu aşağıda sunulmuş olup yerleştirmeye başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.”

Bir Yorum

  1. her sene kasım ayında ilan edilmiyor mu bunlar benim bildiğim her sene kasımda ilan edilir, 1 ay içinde açıklanır isteyenler yurt içi veya yurt dışı dil eğitimi verilir 6 ay sonra gidilecek ülkeye gidilir anlamadım. ?