Sınavlar

2018 DGS Geometri Testi Soruları Kolay Mıydı, Zor Muydu?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Dikey Geçiş Sınavı gerçekleştirildi. 

Sınav 10.15’te başladı. Adaylar 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmadı. Dikey Geçiş Sınavı 150 dakika sürdü. 

SINAVDA ÇIKAN KONULAR

Geometri testinde “Doğruda Açılar Üçgende Açılar Üçgenler ve Bağıntılar Üçgende Uzunluk Üçgende Benzerlik Üçgende Alan Çokgen Dörtgenler Özel Dörtgenler Çemberde Açılar Çemberde Uzunluk Dairede Alan Prizma Piramit Küre Noktanın Analitiği Doğrunun Analitiği Simetri Eşitsizlik Vektörler” konularından adaylara sorular soruldu. 

Sınavda uygulanan test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlandı. Sınavda hazırlanan sorular ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacağı test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte oldu. 

DGS PUANININ HESAPLANMASI

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Peki DGS Geometri testi kolay mıydı, zor muydu? Sınavda hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı? Görüşlerinizi diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.