Sınavlar

2018 DİB MBSTS Geç Başvuruları ÖSYM Tarafından Alınmaya Başlandı

Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için başvurular 14 Şubat 2018 tarihinde alınmaya başlamıştı. Söz konusu başvurular ise 22 Şubat 2018 tarihine kadar devam etti. Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için geç başvuruların ise 6 Mart 2018 tarihinde yapılacağı ifade edildi.

Adaylar başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapacaklardır. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda “Sınavın ilanı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başvurular başlamadan önce yapılacaktır. İlanda, sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır. Adayların, sınava başvuru işlemini yapmadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşullarını taşıdıkları takdirde sınava başvuru işlemini yapmaları ve sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlamaları yararlarına olacaktır.

Sınava ilişkin başvuru kılavuzu, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup sınava başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.