Sınavlar

2018 KPSS Lise Başvuru Ücretlerine Zam Yapıldı

Liseden mezun olan veya memurluk için KPSS’ye girmek isteyen milyonlarca adayın merakla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı.

Konuyla alakalı olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda KPSS 2018 lise başvuru kılavuzuna yer verildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruda ve başvuru kılavuzunda belirtilen detaylar arasında adayların başvurularını 3 Temmuz 2018 tarihinde yapmaya başlamaları gerektiği belirtildi.

Ayrıca adayların başvurularını 19 Temmuz 2018 tarihine kadar yapmaları gerektiği ifade edildi. Diğer yandan adayların başvuru ücretini yatırma tarihi en geç 20 Temmuz 2018 tarihi olarak ifade edildi.

GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS Lise başvuru kılavuzu içerisinde belirtilen detaylarda ise adaylara 1 Ağustos 2018 tarihine kadar bir günlük geç başvuru hakkı verildiği ifade edildi.

SINAV NE ZAMAN?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan sınav 7 Kasım 2018 tarihinde uygulanacak ve sınav sonuçları 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

ADAYLARA ZAM ŞOKU

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS Lise başvuru kılavuzunda adaylar yeni bir zam ile karşılaştı.

Bilindiği gibi 2016 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen sınavda adayların başvurularda 50 TL (Türk Lirası) ücret ödemeleri gerekmişti.

Ancak bugün yayımlanan 2018 KPSS Lise başvuru kılavuzunda yeni bir zam yapıldığı gözlemlendi ve adaylardan başvuru ücreti olarak 60 TL (Türk Lirası) talep edildiği belirtildi.

GEÇ BAŞVURUDA İSE 90 TL ALINACAK

2018 KPSS Lise düzeyinde başvuru yapacak adayların 3-19 Temmuz 2018 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerektiği belirtildi.

Ayrıca belirtilen tarihler arasında başvurularını gerçekleştiremeyen adaylara 1 günlük geç başvuru hakkı verildi 1 Ağustos 2018 tarihinde alınacak geç başvurularda ise geç kalma ücreti olarak 90 TL (Türk Lirası) alınacak.