Sınavlar

2018 ÖSYM Sınav Takvimi Yayımlandı !

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan  duyuruda 2018 yılı sınav ve sonuç takvimin adayların erişimine açıldığı ifade edildi.

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda “2018 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ne 10 Kasım 2017 günü saat 17:20’den itibaren ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecektir. Adayların ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.” ifadelerine yer verildi.

SINAV TAKVİMİ

SINAV TAKVMİ HAKKINDA AÇIKLAMALAR

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takviminde çeşitli bilgiler paylaşıldı. Bu bilgilere göre;

# Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

# Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar artırımlı olarak; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır

# Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Binalarında) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59’a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.

# Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sınav sonuçları açıklanacaktır.