Sınavlar

2018 YKS Başvuru Sürecinde Sona Yaklaşılıyor

Eğitimlerine üniversitelerde devam etmek isteyen binlerce aday 2018 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecekler.

ÖSYM tarafından tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan sınava yüzbinlerce öğrenci katılacak. 

Söz konusu sınav için ise başvuru sürecinde sona yaklaşılıyor. 1 Mart tarihinde başlayan süreç 21 Mart tarihinde sona erecek. İşte detaylar,

2018 YKS BAŞVURULARI  21 MART’TA SONA ERİYOR

Sınav sisteminin değişmesi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adıyla yapılacak sınavın başvuru sürecine ilişkin kılavuz Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanmıştı. 

Hatırlanacağı üzere ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda YKS başvurularının 1 Mart tarihinde başlayacağı ve 21 Mart tarihinde sona ereceği bildirildi. 

Adayların sınava katılım sağlayabilmeleri için  bu 21 Mart tarihine kadar  Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar,

ADAYLAR BAŞVURULARINI NASIL YAPACAKLAR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) katılım sağlayacak adaylar başvurularını farklı yollarla yapabilirler. Adaylar başvurularını ÖSYM’nin web sayfasında yer alan Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunması kaydıyla, başvurularını bireysel olarak yapabilirler. 

Bunun yanı sıra eğitimlerini henüz tamamlamış ve bu dönemin sonunda tamamlayacak adaylar ise başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklar. 

Bireysen başvuru yapmak isteyip de ÖSYM’nin aday işlemleri sitesinde geçerli resmi bulunmayan adaylar ise başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar.