Sınavlar

2018 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Hatırlanacağı üzere 2018 YKS sonuçları Ağustos ayı başında açıklanmış ve öğrenciler bu süreçten sonra tercih işlemlerine başlamışlardı. ÖSYM sınav takvimine göre tercih işlemlerini 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapan ve ÖSYM’ye bildiren üniversite adayları yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. 

Kamupersoneli.net olarak sizlere konuya dair ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine ilişkin detayları açıklıyoruz. 

2018 YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AĞUSTOS SONUNDA AÇIKLANACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilendirme kılavuzuna göre 2018 YKS yerleştirme sonuçları Ağustos ayının sonunda açıklanacak. ÖSYM bu sınav takvimine göre ise sonuçlar 31 Ağustos tarihinde ilan edilecek. ÖSYM tarafından yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Üniversite adayları ÖSYM’nin internet sayfası üzerinden ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine T.C kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak sonuçlarını görüntüleyecekler. 

Öğrenciler yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ise üniversite kayıtları için yeni bir sürece başlayacaklar. Üniversitelere yerleşen adaylar üniversite kayıtlarını Eylül ayının ilk haftalarında tamamlayacaklar. 3 Eylül tarihinde başlayacak olan üniversite kayıt işlemleri 7 Eylül tarihinde sona erecek. 

Kamupersoneli.net – ANKARA