Sınavlar

2018 YKS Twitter'da En Çok Konuşulan Konu Oldu

Üniversite hayali kuran çok sayıda aday; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen YKS’ye katıldılar. Sabah saat 10.00’da başlayan sınav 135 dakika sürdü. YKS TYT sınavının sona ermesinin ardından milyonlarca aday konuyu başta Twitter olmak üzere sosyal medya platformları üzerinden konuşmaya başladılar. İşte 2018 YKS değerlendirmesi ve sosyal medya paylaşımları;

2018 YKS SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

Bilindiği üzere üniversite sınav sisteminde değişiklik yapılmış ve adayların bu sene ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından ilk oturumu 30 Haziran tarihinde düzenlenen YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) birinci oturumu olan TYT’ye (Temel Yeterlilik Testi) girdiler. Sayısal alandan; Matematik ve Fen Bilimleri ile sözel alandan; Türkçe, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Din kültürü ve Ahlak bilgisi ve Felsefe sınavlarına katıldılar. Sınava giren adaylar sorulan soruları sosyal medya üzerinden de tartıştılar. 

Kamupersoneli.net ailesi olarak bizlerde olarak sınava katılan adaylar ile sınav sorularını değerlendirdiğimiz haberlerimizde, ÖSYM tarafından uygulanan TYT Sınavının kolay mı, zor mu olduğu sorularını değerlendirdik. (2018 YKS birinci oturumu TYT’nin sorularının değerlendirmesine ulaşmak için TIKLAYINIZ)

PEKİ ADAYLAR NE DİYOR? İŞTE TWİTTER PAYLAŞIMLARI

”Neyse ki matematik bilgim yok yoksa sınavı yetiştiremezdim hamdolsun #yks2018”

”Din sorularını Mekkeli müşrikler mi hazırladı, bir an kabirdeyim sorguya çekiliyorum sandım #yks2018”

”Oyun hamuru sorusunu üşenmeyip tek tek çizip saymış insanım ben artık her zorluğa göğüs gerebilirim”

”keşke mutlak köklü üslü rasyonel oran orantı konularının müfredatta olduğunu hatırlasaydınız #yks2018”

”teyemmümün gusül yerine geçtiğini nerden bileyim kumlara yatıp bütün vücuduna kum mu serpecekler öyle gusül mü olur dedim. sonuç yanlış #Yks2018”

”Matematik sorularında Türkçeden daha çok paragraf vardı ayrıca bana neden oyun hamuru çizdirdiniz #yks2018”

Kamupersoneli.net – ANKARA