Sınavlar

2018 YKS Yabancı Dil Testi (YDT) Kolay Mıydı? Zor Muydu?

120 dakika sürecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın üçüncü ve son oturumu olarak Yabancı Dil Testi (YDT) 131 bin 453 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.

YKS’nın üçüncü ve son oturumu olan YDT’ye başvuru yapan 131 bin 453 aday, 779 binadaki 6 bin 418 salonda sınava alındı.

Ayrıca adaylara;

Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılan YDT’de ise her dil için ayrı soru kitapçığı hazırlandığı belirtildi.

YDT’ye katılım sağlayan adayların 15:30’dan sonra sınav binalarına alınmadı.

Sınavda adaylara 80 soru için 120 dakika cevaplama süresi temin edildi.

KOLAY MIYDI ZOR MUYDU?

2018 YDT’de Hatalı soru var mıydı? Hangi sorularda zorlandınız, hangileri çok kolay geldi? Sonuçlar da hata var mı? Sınav süresi sorular için yeterli oldu mu? 

YORUMLAR ALT TARAFTA YAPILMAKTADIR.SİZDE YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ

Sizlerde konu hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve 2018 YDT sınav soruları hakkında yorum yaparak diğer yorum yapacak olan sınava giren arkadaşlarınıza fikirlerinizi söyleyebilirsiniz.Paylaşımlarınız ile diğer sınava giren arkadaşlarınıza yardımcı olabilirsiniz..

Bir Yorum

  1. Ydt'de en büyük problem süreydi bence. Bu konunun acilen gözden geçirilmesi lazım. Şahsen sürekli ingilizce okuma yapan biri olmama rağmen 4 tane soruyu boş bıraktım ve birkaç soruyu hızlı okumak zorunda olduğum için tam olarak anlayamadan işaretlemek zorunda kaldım. İki seçenek var bana göre : paragrafların sadeleştirilmesi ya da sürenin arttırılması.

  2. Çok zor değildi. Süre problemi de yaşamadım. Salt kelime yerine anlam ve paragraf odaklı sormuşlardı ki olması gereken de bu.

  3. Zor olmamakla beraber, verilen sure cok fazla ve uzun paragraf sorulari icin yeterli degil bence. Paragraf sorulari daha aza indirgenmeli ya da sure arttirilmali.

  4. Zor olmamakla beraber, verilen sure cok fazla ve uzun paragraf sorulari icin yeterli degil bence. Paragraf sorulari daha aza indirgenmeli ya da sure arttirilmali.

  5. Ydt Almancadan girdim ve bir hatalı soru vardı bu durumda ne yapılmalı? Fark edenler oldumu ?

  6. YDT Almancada bir hatalı soru vardı fark edenler oldumu?

  7. Bence kolaydı iki sene boyunca YDS publishing ile hazırlandık ve sınav daha kolaydı ondan. En yüksek netimi yaptım 80/78

  8. Bence cok zordu zamani da geri alamayacagimiza gore üniversite siralamalari düsmeli

  9. arkadaslar yds sınavına gıren ve dıl sınıfı ogrencılerıne seslenıyorum ben meslek lıselı arkadasınız olarak sınava baktım ve sınav cok da zor olmadıgını dusunuyorum ve dıl sınıfı ogrencılerının bana tavsıyelerı varmı lutfen yardımcı olun tesekkur ederım