Sınavlar

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

Eğitimlerine istedikleri üniversite bölümlerinde devam etmek isteyen binlerce aday üniversiteye geçiş sınavlarına girecekler. 

Sınav sisteminin değişmesi ile birlikte çok sayıda aday bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) katılım sağlayacaklar. 

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayarak 2018 YKS başvuru kılavuzunu yayımladığı açıklamıştı. ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunu Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza anlık olarak duyurmuştuk.

ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan detaylara göre üniversite hayali kuran binlerce gencin katılım sağlayacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları 1 Mart tarihi itibariyle başlamıştı. 

Öğrenciler başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre ise başvurularını o tarihten itibaren yapmaya başlamışlardı.

ADAYLAR BAŞVURULARINI NASIL YAPIYORLAR?

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) katılım sağlayacak binlerce aday ise başvurularını açıklanan yöntemler ile yapıyorlar. Adaylar başvurularını ÖSYM’nin web sayfasında yer alan Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunması kaydıyla, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabiliyorlar. 

Bunun yanı sıra bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında eğitimlerine devam adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklardır.

Bireysel başvuru yapmak isteyen adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmuyorsa başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

BAŞVURULAR 21 MART TARİHİNDE SONA ERECEK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) başvuruda bulunacak adaylar için başvurular devam ediyor. Söz konusu sınava son başvuru tarihi ise 21 Mart olarak adaylara duyuruldu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA